Hlavní obsah

Jak vybrat plavky na léto

Novinky, Eva Dvořáková

A je to tady. Teplé, kolikrát až horké počasí se dostavilo už i k nám. Pokud se chystáte na dovolenou nebo chcete příjemné horké víkendy strávit v nových plavkách, pak vězte, že letos pro ně budou typické zvířecí i květinové vzory, pestré barvy, námořnický styl, ale neprohloupíte ani koupí zajímavých jednodílných kousků.

Foto: New Yorker

Letos jsou v kurzu třásně, zvířecí motivy a v oblíbenosti opět vítězí bikiny.

Článek

Stejně jako každý rok i letos plavkám dominují bikiny. Jeden z nejoblíbenějších střihů vůbec, který nikdy nevyjde z módy. Ovšem rok co rok je na trhu k dostání vícero barev, netradičních střihů i vychytávek, které nemají šanci nikoho omrzet.

Módní značka Ann Christine doporučuje, aby se lidé zaměřili především na plavky s exotickými motivy plné pestrých barev, které dokážou upoutat pozornost nejen svou jednoduchostí, ale i nedbalou elegancí. Zároveň umí odvést pozornost od problematických partií. Zvolit můžete i plavky jednodílné, které také nabízejí velkou škálu zajímavých potisků i střihů.

Foto: Archiv firem

Se sexy průstřihy, H&M 599 Kč. Pruhované, Lindex 799 Kč. S motivem mraků, Tamsin 1125 Kč.

Foto: Archiv firem

S tygrem, Reserved info o ceně v obchodě. Vykrojené na bocích, obojí Gate, 298 Kč a 398 Kč.

Foto: Archiv firem

Modré a růžové plavky s morivem exotických květin, obojí F&F 569 Kč. Leopardí bikiny, H&M každý díl 149 Kč.

Foto: Archiv firem

S leopardím potiskem, Fasheebo 1199 Kč. S košíčky, adidas 1249 Kč. se vzorem květin, adidas 1099 Kč.

Foto: Archiv firem

Světle modré s kamínky, Ann Christine horní díl 349 Kč a dolní díl 199 Kč. Bílé se zipem, F&F info o ceně v obchodě. Černé, Orsay info o ceně v obchodě.

Vybírejte pečlivě i různé typy kalhotek

„Vybírejte nejlépe plavky u značek, kde můžete nakoupit do setu zvlášť velikost plavkové podprsenky a zvlášť velikost kalhotek, tedy oba díly přesně na svoji postavu. Trendem kvalitních výrobců je k jednomu modelu plavkové podprsenky nabídnout dva až tři různé střihy kalhotek – bokové, pasové, šortkové, kombinované s nastavitelnou výškou,” radí Žaneta Ilutanová, stylistka značky Triola.

Kalhotky

Kalhotky umí s postavou udělat opravdu hodně. „Vyšší pasové dokonale přikryjí problematické partie bříška i třísel, u kombinovaných kalhotek s řasenou šálou si sama můžete nastavit jejich výšku,” říká Ilutanová. Klasické bokové kalhotky a oblíbené bokové kalhotky šortkového střihu jsou vhodné pro rovnou siluetu, protože zdůrazní boky a opticky „zneviditelní“ rovný pas, jsou oblíbené u mladších štíhlých žen s tzv. chlapeckou postavou.

A nejčastějším střihem jsou klasické kalhotky s vykrojenými nohavičkami, které opticky prodlouží nohy. „U kalhotek se řiďte hlavně svým pocitem a nezapomeňte, že klasickým střihem nikdy nic nezkazíte,“ radí ředitelka společnosti Timo Terezie Trusinová

Foto: Archiv firem

Vyšší pasové kalhotky přikryjí problematické partie bříška i třísel, prodává Triola, 499 Kč.

Podprsenka

Od plavkové podprsenky vyžadujeme genialitu. Chceme, aby nám krásně zformovala dekolt, který na pláži či u bazénu vystavujeme, opticky zeštíhlela naši postavu a zdůraznila ženskou siluetu tím, že ňadra pozvedne do očekávané výšky. Na plavkovou podprsenku již nestačí jen dva minitrojúhelníčky, ale ženy s větším poprsím očekávají, že jim podprsenka zafixuje i velká prsa, usadí je na středu hrudníku a nedovolí jim „rozjet“ se do podpaží. „V takovém případě určitě vybírejte podprsenku s kosticemi,” doporučuje Ilutanová.

Tip pro větší poprsí: Vybírejte těsnější obvod a vyztužené košíčky, nejlépe s kosticemi. Dávejte pozor, aby vám ňadra „nepřetékala” z plavek.

Foto: Archiv firem

Vyztužené košíčky s kosticemi upevní i velká ňadra. Ramínka můžete uvázat za krk. Model vpravo pak díky kontrastnímu lemování podprsenky zatraktivní dekolt. Obojí Triola, 999 Kč horní díl, spodní 499 Kč.

Tip pro malá ňadra: „Pokud potřebujete ňadra opticky zvětšit, vybírejte podprsenky ve výrazných barvách nebo se zajímavými potisky. Plnost dekoltu vám vykouzlí také zajímavé řasení,“ radí Trusinová.

Foto: Archiv firem

Modré puntíkaté plavky, F&F info o ceně v obchodě. S indiánskými vzory, Ann Christine horní díl 349 Kč a dolní díl 179 Kč. Černé s hvězdičkami, Femi pleasure 1790 Kč.

Foto: Archiv firem

Růžovo oranžové, New Yorker horní díl 349 Kč a dolní díl 229 Kč. Oranžovo černé, Reserved, info o ceně v obchodě. Námořnické, Femi Pleasure 1790 Kč.

Foto: Archiv firem

Bikiny: Pruhované, Reserved, info o ceně v obchodě. S květinovým potiskem a pestrobarevné proužkami, obojí Takko 269 Kč horní díl a 199 Kč spodní díl.

Foto: Archiv firem

S růžovými puntíky, Tamsin 1200 Kč. Bez ramínek s flitry, Tamsin 510 Kč. Černobílé, New Yorker horní díl 249 Kč dolní díl 199 Kč.

Foto: Archiv firem

Růžové s uzlem mezi prsy, orsay, info o ceně v obchodě. Svítivé s třásněmi, Reserved, info o ceně v obchodě. Šedé se zlatými nitkami, Takko horní díl 268 Kč a dolní díl 149 Kč.

Foto: Archiv firem

Se zajímavým vrškem, Lindex každý díl 299 Kč. Netradiční řasení v lososovém provedení, Lindex horní díl 599 Kč a dolní díl 299 Kč. Černé sportovní, Adidas 1049 Kč.

Foto: Archiv firem

S plaměňákem, modré s růžovými tkaničkami, obojí Femi pleasure 1790 Kč.

Opálení zvýrazníte oranžovou barvou

A na závěr módní rada od Moniky Janotové, módní odbornice značky Gate: „Pokud budete mít po dovolené krásně bronzovou pokožku, sáhněte po sytě oranžovém nebo jemném meruňkovém odstínu oblečení. Kombinujte s různými zelenými odstíny, od žlutozelené, zelené s šedavými podtóny až po nejsvětlejší pastelové odstíny.

Reklama

Související témata:

Související články

Tajemství módního stylu celebrit

Máte mezi slavnými ženami svou oblíbenkyni a obdivujete její vkus i kousky, které obléká? Podívejte se na čtyři slavné ženy z Hollywoodu, a prokoukněte jejich...

Extravagantní plavky, které odhalují maximum

Pokud si myslíte, že v plaveckých areálech budete potkávat stále ženy v bikinách či jednodílných plavkách, které dokážou zakrýt i případné nedostatky postavy,...

Výběr článků

Načítám