Hlavní obsah

Jak vybírat plavky podle postavy

Novinky, Dana Sokolová

Plavky mnohé odhalují, ale i skrývají. Správně zvolené střihy plavek dodají každé ženě na smyslnosti a ženskosti. Například úzký pas vynikne v bikinách s nízkým pasem. A naopak větší bříško schovají jednodílné řasené plavky. Jana Fabiánová z obchodu Astratex.cz pro nás sestavila několik tipů, jak vybrat plavky podle jednotlivých typů postavy.

BEZ KOMENTÁŘE: Přehlídka plavek na Týdnu módy v Miami

 
Článek

Obrácený trojúhelník

– postava, která se vyznačuje rameny širšími než boky a užším pasem. V tomto případě je potřeba odvést pozornost od ramen, tedy skrýt jejich dominanci. Ideálním trikem, který lze v tomto případě doporučit, je pestrobarevný spodní díl plavek, který opticky odvede pozornost od vršku. Co se týče tvaru, mohou to být klidně bikinové kalhotky, bokovky, kalhotky s nohavičkou nebo i kraťásky.

Foto: New Yorker

New Yorker

Foto: 69Slam

69Slam

Foto: Marks & Spencer

MS

Foto: Astratex.cz

Astratex

Trojúhelníková postava

– postava, která má užší ramena a široké boky, tedy řekněme opak předchozího typu. V tomto případě doporučujeme opticky odpoutat pozornost od spodní části postavy – tedy nosit výrazný, nebo alespoň výraznější vršek a jednobarevný spodní díl. I podprsenky pak vypadají moc hezky – vázané za krkem se zajímavými, třeba květinovými vzory.

Foto: F & F

F & F

Foto: Astratex.cz

Astratex

Foto: Palmers

Palmers

Přesýpací hodiny

– v podstatě jde o ideální typ postavy: má stejně široká ramena i boky a užší pas. Ženy s takovou postavou by měly své křivky zdůraznit a na to i letošní trendy upozorňují. Doporučením pro ženy s touto postavou jsou plavky s výrazným barevným horním dílem a pestrobarevné kalhotky nebo také plavky bez ramínek, klidně i jednodílné v zajímavém vzoru a barvě.

Foto: F & F

F & F

Foto: Oxbow

Oxbow

Foto: New Yorker

New Yorker

Foto: Palmers

Palmers

Foto: Marks & Spencer

MS

Postava typu jablko

– disponuje širokým hrudníkem, téměř neznatelným pasem a větším břichem. Ramena a boky jsou pak užší. Od širších partií je potřeba odvést pozornost, to se povede hodně vystřiženými jednodílnými plavkami, které opticky postavu protáhnou a zúží. Vhodné jsou také dvoudílné tankiny, které partii bříška zakryjí, ale třeba při slunění se dají i vyhrnout a použít jako klasické dvoudílné. Oblíbené jsou i další plážové doplňky – sukně, šaty nebo parea, která jsou vzorovaná a různobarevná v partii boků, což také dobře odvádí pozornost a tvaruje postavu.

Foto: Lindex

Lindex

Foto: Marks & Spencer

MS

Atletická postava

– ženy, které hodně a rády sportují, mají často protáhlý svalnatý trup s málo znatelnými křivkami a téměř stejně širokým pasem a boky. U tohoto typu postavy je třeba podpořit ženskost a vytvarovat křivky. Ideální jsou bokové kalhotky se zavazováním, více vykrojené bikiny nebo i jednodílné plavky s propracovaným pasem, který je tím zvýrazněn. Ostatním střihům se pro tyto postavy omezení nekladou. Letos jsou ideální květinové vzory nebo zajímavé barvy a jejich kombinace.

Foto: Calzedonia

Calzedonia

Foto: New Yorker

New Yorker

Foto: Lindex

Lindex

Foto: Oxbow

Oxbow

Plavky - vršekVideo: Novinky

Plavky - spodekVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám