Hlavní obsah

Jak si vytvořit nadčasový zimní šatník pomocí pěti kusů oblečení

Novinky, Linda Humlová

Zima už je v plném proudu a vy jste zjistila, že nemáte co nosit? Pořiďte si pět základních nadčasových kousků, které můžete směle kombinovat mezi sebou navzájem, ale i s ostatním oblečením, které máte doma ve skříni. Bez klasického kabátu, sedících džín, kozaček na podpatku, kvalitního svetru a pohodlné blůzy se letos, ale ani další roky, neobejdete.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Marks&Spencer

Článek

Klasický kabát

Pokud ještě nevlastníte jednoduchý kabát, který si rozumí s každým typem oblečení, pak je na čase si ho pořídit. Vsaďte na neutrální barvy a rovné střihy, které jsou nadčasové a působí velmi žensky. Doplňte ho baretem či kapitánskou čapkou a šálou.

Foto: archiv firem

Velbloudí, Zara, 2999 Kč. Béžový, Esprit, 1999 Kč. Kostkovaný, Zara, 2799 Kč. Tmavě šedý, F&F, 649 Kč. Světle šedý, Esprit, 3499 Kč. Černý s kašmírem, Marks&Spencer, 7799 Kč.

Každodenní blůza

Hledáte kousek, který vytáhnete vždy, když nemáte čas řešit, co na sebe? Pak vsaďte na jednoduchou a elegantní blůzu, kterou si můžete zasoukat jak do sukně, tak do džín s vyšším pasem. Vsadit můžete na klasickou propínací košili, nebo zvolte model zcela bez knoflíčků.

Ideální je vlastnit alespoň jednu blůzu či košili v základní barvě a další více neformální s drobným potiskem či vzorem. Oba druhy si pak můžete obléci pod svetr či sako.

Foto: archiv firem

Bílá, Marks&Spencer, 1099 Kč. Modrá, H&M, 399 Kč. Vzorovaná s vázačkou, Zara, 899 Kč. Zelená, Zara, 799 Kč. Černá, Zara, 899 Kč. Vzorovaná, s.Oliver, 849 Kč.

Jednoduché džíny

Modré, nebo černé - úzké, nebo široké? Při vybírání nadčasových džín se vyhněte nejrůznějším aplikacím a žíhání a vsaďte raději na jednoduché kousky v základních barvách.

Soustřeďte se na to, aby vám opravdu kalhoty seděly v pase a nebyly vám zbytečně krátké, nebo naopak dlouhé. Možná, že budete ideální džíny chvilku hledat, ale věřte, že pokud je najdete, bude vaše každodenní oblékání o poznání jednodušší.

Foto: archiv firem

Zleva, Levi's, 2499 Kč. F&F, 749 Kč. Cellbes, 1399 Kč. Esprit, 1699 Kč. F&F, 599 Kč.

Pár nadčasových bot na podpatku

Kvalitní nadčasové kozačky na podpatku dodají každému outfitu na eleganci a stylu. Vsaďte na jednoduché černé či béžové na blokovém podpatku, nebo svůj look ozvláštněte lakovkami či trendy leopardími kotníčkovými kozačkami.

Foto: archiv firem

Béžové kozačky, Zara, 2999 Kč. Lesklé, Hogl, cca 4510 Kč. Leopardí, Zara, 2599 Kč. Černé kotníčkové, Zara, 2799 Kč. Černé vysoké, Marks&Spencer, 3999 Kč. Hnědé, Marks&Spencer, 2499 Kč.

Svetr vhodný k vrstvení

Co se týče střední vrstvy oblečení, vsaďte na kvalitní vlněný, mohérový či kašmírový svetr, který vás zahřeje, a navíc s vámi přečká hned několik zimních sezon.

Vybírejte takový, pod který si můžete obléci tričko či košili. Ideální jsou svetry do véčka nebo klasické delší kardigany na rozepínání, které sahají pod zadek.

Foto: archiv firem

Modrý mohérový, H&M, 1299 Kč. Proužkovaný kašmírový, Marks&Spencer, 3299 Kč. Hnědý kašmírový, Zara, 3999 Kč. Béžový kašmírový, Zara, 2799 Kč. Šedý, F&F, 699 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám