Hlavní obsah

Indie nevěsty nechtějí tradiční svatby, touží po jedinečnosti

Novinky, ema

Pryč jsou doby, kdy všechny svatební obřady, včetně rób nevěst, vypadaly jako přes kopírák. Na scénu vstupuje nový trend takzvaných indie nevěst. Ty nerespektují zažité trendy, touží po originalitě a jedinečnosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nezávislé nevěsty volí netradiční svatební šatyVideo: AP

 
Článek

Stále více a více žen touží vybočit z řady. Nechtějí, aby jejich obřad či snad svatební šaty odpovídaly sociálním očekáváním společnosti. Zkrátka a dobře, vyhýbají se tradicím a zavádějí svůj vlastní styl.

A proto vznikl termín indie nevěsty. Jde o ženy, jejichž svatba i šaty odrážejí jejich vlastní styl. Například v Los Angeles pro takové dámy vzniklo dokonce specializované svatební studio. Klientkám se věnuje designérka Shareen Mitchellsová. K této dámě si nevěsty chodí pro šaty na míru.

Uvolněný obřad

„Dnešní nevěsty jsou daleko jistější, ale také nezávislejší, než tomu bylo u předchozí generace,“ říká návrhářka. Dodává, že dnešní ženy se stále více vyhýbají obřadu v kostele nebo na tradičních místech.

Daleko raději sázejí na autentičnost a originalitu, obřady se stále častěji konají v přírodě, na zahradách, ve stylu zahradní párty. Pojem indie nevěsta rovná se vlastně nezávislá žena.

Shareen Mitchellsová nabízí klientkám také předělání šatů jejich maminek, či dokonce babiček. Specializuje se na to, aby se oblečení recyklovalo, staré šaty tak přetváří do moderní podoby. Kromě šatů se ale změnil i styl.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: Nezávislé nevěsty volí netradiční svatební šaty

Dávno už nevěsty nechtějí nosit dlouhý rukáv, naopak ukazují stále více kůže. Z látek se pak nejvíce používá satén, hedvábí a šifon. Průměrný rozpočet na šaty na míru se pohybuje okolo 35 000 korun.

Spousta žen se brání volánům, přehnanému zdobení a šatům á la šlehačkový dort. Preferují originalitu a jednoduchost. Do šatů často promítají i svůj vlastní módní vkus.

Síla sociálních sítí

Svatební trendy vznikají také na sociálních sítích. „Naše nevěsty a ženichové jsou nejvíce aktivní na Facebooku,“ říká ředitelka Bridal Association z Ameriky.

„Dívají se hlavně na recenze. Používají také Snapchat, Instagram a Tumblr, kde hledají inspiraci, a s tou pak přicházejí do agentur, které se specializují na organizování svateb.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám