Hlavní obsah

Dokonalé tělo Barbie by v reálu příliš funkční nebylo, tvrdí vědci

Novinky, das

Parametry ikonického těla panenky Barbie nejsou tak dokonalé, jak se může mnohým zdát. Podle amerických vědců se totiž fyziognomie Barbie neslučuje se životem. Příliš úzký krk by totiž neunesl váhu velké hlavy a zlomil by se a vzhledem k velikosti kotníků by nemohla chodit. Pro lepší představu odborníci ukázali, jak by vypadala panenka Barbie vedle skutečné americké ženy.

Foto: Profimedia.cz

Podle amerických vědců se fyziognomie Barbie neslučuje se životem.

Článek

Odborníci ze společnosti Rehabs.com, kteří pomáhají dívkám s poruchami příjmu potravy, vypočítali, že v životní velikosti by Barbie měřila 175,3 cm a vážila by 49,9 kg. Měla by tedy silnou podváhu a podle vědců by ani nemenstruovala. Průměrná Američanka je přitom 163 cm vysoká a váží 75 kg.

Z výpočtů odborníků vyplynulo, že by obvod hlavy Barbie byl o 5,1 cm větší než hlava průměrné Američanky a zároveň o 15,2 cm větší než obvod jejího vlastního pasu. Tak velkou hlavu by neunesl ani její velmi úzký krk.

„Barbie s pasem majícím obvod jen čtyřicet centimetrů by měla prostor na poloviční játra a jen pár centimetrů střev,“ upozorňují na další odchylky odborníci ze společnosti Rehabs.

Velký problém odborníci vidí i v jejích velmi úzkých kotnících. Podle nich by Barbie nemohla chodit – maximálně lézt po čtyřech. Stejně nefunkční by byly i její ultra štíhlé paže a zcela uzounká zápěstí.

Čtěte také
Když si muž chce vzít příjmení své ženy
Jaká platí pravidla při určování příjmení manželské dvojice? Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám