Hlavní obsah

Dior a jeho pohádkový svět s trendy na následující sezonu

Značka Christian Dior představila v březnu nejnovější kolekci pro období podzim/zima 2021-2022. Pod třpytivými lustry Zrcadlové síně paláce ve francouzském Versailles kráčely modelky v kápích i romantických šatech. Celá scenérie připomínala pohádkový svět plný postav, které v sobě skrývaly moderní poselství.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přehlídka Dioru ve VersaillesVideo: Reuters

 
Článek

Z důvodu protiepidemických nařízení zaměnil Dior tradiční módní přehlídku na molu za její online verzi v prostorách romantického zámku.

Kolekce s názvem Disturbing Beauty (Znepokojující krása) byla plná oslnivých modelů s nádechem tajemna. Nechyběly tylové šaty v princeznovském stylu, kožené šaty s balonovými rukávy ani sametové kabáty ve stylu Červené Karkulky.

Dále pak kalhoty ozvláštněné zlatou nití, brokátový overal či kabátek v leopardím vzoru, který poprvé představil zakladatel značky Christian Dior v roce 1947. Na luxusních kabelkách nechyběl vzor cannage, který je pro značku typický.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Dior

Hlavní návrhářka značky Dior Maria Grazia Chiuriová se snažila do modelů vtisknout feministický postoj.

„Nejsem posedlá myšlenkou princezen. Každá žena chce hrát jinou postavu a jinak se oblékat. Některá chce být na chvíli vojákem a jindy princeznou. Všechny tyto ženy ale v mých očích nečekají na prince. Jdou do světa, aby se realizovaly samy. Myslím, že jsme lepší, když si budujeme život samy a nečekáme na někoho, kdo nám pomůže,“ vysvětluje Chiuriová pro agenturu Reuters.

Kromě samotné přehlídky mohli diváci obdivovat i nejslavnější prostory ve Versailles v době, kdy francouzské kulturní instituce zůstávají pro veřejnost uzavřeny. K dotvoření pohádkové atmosféry byla do přepychového sálu navíc umístěna zrcadla pokrytá voskem s pichlavými ostny od italské umělkyně Silvie Giambroneové.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám