Hlavní obsah

Inspirujte se podzimními trendy z ulic světových metropolí

Novinky, Linda Humlová

Podzim se pomalu a jistě hlásí o slovo a na řadu se tak dostávají nejrůznější teplé svetry, kabátky a kozačky. Naučte se je kombinovat podle světových „it girls”, tedy žen, které vynikají svým sex-appealem a smyslem pro styl a uvidíte, že i přes převládající pochmurné počasí se podzim nemusí nést jen v tónech šedé a černé.

Foto: Profimedia.cz

Teplé barvy jsou hitem sezóny.

Článek

Také patříte mezi ženy, které při prvních mrazících vytáhnou ze skříně svůj oblíbený svetr, černý flaušový kabát a jednoduché kotníčkové kozačky? Jde to i jinak! Inspirujte se oblečením v barvách čerstvě popadaného listí a naučte se ho nosit podle žen, které si s módou rozumí.

Během zářijového měsíce módy je v ulicích světových metropolí každoročně k vidění velké množství stylových dam, které jsou oblečeny podle poslední módy. Jaké outfity a převažující trendy byly k vidění v ulicích New Yorku, Londýna, Milána a Paříže?

Košilka a svetr

V původním názvu tzv. „slip dress“ neboli šaty à la noční košilka zažívají velký comeback. Celebrity je nosí místo nákladných rób na společenské akce a módní blogerky a redaktorky zase s huňatým svetrem ve stejné barvě do práce nebo na schůzky. Přehoďte přes komplet kontrastní baloňák a přidejte zajímavé kotníčkové boty a máte o stylový outfit postaráno.

Foto: Profimedia.cz

Žhavým trendem je kombinace saténové košilky a svetru ve stejné barvě.

Sportovní elegance

O návratu ledvinek a sportovních bot jsme psali již mnohokrát, zkuste oboje ale tentokrát zkombinovat s elegantnějšími kousky, jako je zelená parka či projmutý kabát. V takovémto outfitu se budete nejen cítit pohodlně, ale zároveň budete oblečená podle posledních trendů letošní sezóny.

Foto: Profimedia.cz

Parka je klasika, se kterou nejde nic zkazit.

Třpytivé doplňky

Ráda se unášíte na vlně jednoduchého oblečení v neutrálních tónech? Ozvláštněte jej alespoň lehce extravagantními doplňky. Příkladem mohou být trendy nízké kozačky na blokovém podpatku ve stříbrné barvě, které prodlouží postavu, a navíc dodají outfitu na elektrickém stylu.

Foto: Profimedia.cz

Jednobarevnému outfitu dodají stříbrné boty styl.

Midi sukně

S přibývajícími ranními mrazíky je třeba se teple oblékat. Pokud se ale ani v podzimním období nechcete vzdát svých oblíbených sukní, pořiďte si alespoň midi, což je délka končící zhruba v půli lýtek. K nim pak nejlépe zvolte delší kozačky, které jsou trendy a na rozdíl od těch kotníčkových v kombinaci se sukní nezkracují postavu.

Foto: Profimedia.cz

Sukně sladěná s kozačkami? Proč ne!

Colorblocking

Colorblocking je nadčasový trend, který spočívá v kombinování pestrobarevných ploch o stejné intenzitě. Žádná z barev se netváří jako dominantní, naopak, všechny jsou intenzivní, syté a pestré. V praxi to pak vypadá tak, že si obléknete stejně jako na obrázku výrazné růžové kalhoty a k nim oranžovo červený svetr. Tento look sice může na první pohodlně působit odvážně, nicméně pokud vsadíte na jednoduché kousky, celek bude působit velmi elegantně.

Foto: Profimedia.cz

Se správně zvoleným color-blockingem rozzáříte každou ulici.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám