Hlavní obsah

Brangelina 2018 aneb Souboj právníků

Právo, Vladimír Plesník

Ve filmu Pan a paní Smithovi se herci Angelina Jolie (43) a Brad Pitt (54) jako nájemní zabijáci snaží vzájemně sprovodit ze světa. Dojde na brokovnice, nože, chvaty. Jejich rozvodové soupeření má do scén z filmu, který je svedl dohromady, na míle daleko. Ale už k nim nakročili.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt navrhl zatím ještě jeho ženě Angelině Jolie ukončit rozvod v tzv. zrychleném řízení.

Článek

O to, že si Pitt letos v létě užil otcovskou roli vskutku vrchovatě, se postaral až soud. Stanovil, že si mohl čas strávený s Paxem (14), Zaharou (13), Shiloh (12) a dvojčaty Knoxem a Vivienne (10) počítat nejen na hodiny a dny, ale dostal celý prázdninový týden.

Foto: Profimedia.cz

Soud herečce pohrozil, že by mohla přijít o právo na péči o potomky, bude-li nadále bránit jejich styku s otcem

„Řádil s nimi při baseballu, závodil v bazénu, přecpali se pizzou a vzal je, kam chtěli. Se smíchem a uspokojením, které jsem u něho hodně dlouho neviděl, jim dělal pomyšlení,“ svěřil se listu The Boston Globe Pittův blízký známý.

Dokonce už má i čísla jejich mobilů, a to opět díky nařízení soudu. Maddox (17), jeho nejstarší, si navíc může sám stanovit, kolik času s otcem prožije. I na této frontě se Brad pokouší lepit střepy. Proslýchalo se, že Maddoxe předloni v opilosti napadl.

„Až zarputile hledá k synovi cestu. Naposledy si vyrazili na automobilové závody. V naprosté pohodě,“ potvrdil známý.

Brad najednou spěchá

Na první pohled by se tedy mohlo zdát, že Brad i Angelina pomaloučku, polehoučku zasypávají rozvodové zákopy. Avšak opak je pravdou. Jako první přilil olej do ohně Brad. Prostřednictvím advokáta Lanceho Spiegela (72) navrhl Angelině ukončit rozvod v tzv. zrychleném řízení.

Foto: Profimedia.cz

Bradův právník Lance Spiegel

Kalifornská justice umožňuje nechat se ihned rozvést a veškeré sporné či časově náročné záležitosti, kupříkladu majetkové či týkající se svěření dětí do péče, odložit na později.

„Tou kapkou přetekl Angelinin pohár trpělivosti. Brala to jako nadutý, zákeřný, podlý podraz,“ napsal časopis People. Ještě předtím jí na Spiegelův popud soud pohrozil, že by mohla přijít o právo na péči o šest potomků, bude-li nadále bránit Bradovi, aby se s nimi vídal.

„Její zraněná a ponížená duše si to vyložila po svém: ex mě chce připravit o děti,“ podotkl People.

Přetahovaná o milióny

Angelina začala jednat. Okamžitě si najala právničku ostrou jako břitva. Samantha Bley DeJeanová (47) s přezdívkou Mona Lisa se těší pověsti jedné z nejchytřejších, ale také nejagresívnějších v branži. Pak přibrala na palubu advokáta Joea Mannise (47) zvaného pitbull s kostěnými brýlemi. Hodinové palmáre: 1900 dolarů (41 400 korun).

Laura Wasserová (45), její dosavadní hvězdná právnička, jejíž služby si mohly dopřát mj. i jiné celebrity - Mel Gibson (62), Christina Aguilera (37) či Britney Spearsová (36), už dění jen přihlíží. V jednom z rozhovorů vysvětlila, proč.

„Když má někdo nerealistická očekávání, kupříkladu se domáhá svěření dětí výhradně do své péče, pokud tak bezohledně touží toho druhého zadupat, musím se nemálo přemáhat.“

Nová právnická košťata každopádně metou dobře: obrátila se na soud, aby vydal příkaz, který zaručí jejich klientce finanční podporu otce jejich dětí. Na ní se předloni, při zahájení rozvodového řízení, neformálně dohodli. Jolie, které soud zatím ratolesti přiřkl, veřejně obvinila Pitta, že od jejich rozchodu neuhradil ani dolar výživného.

Foto: Profimedia.cz

Advokát Joe Mannis zastupuje Angelinu

Na hercovu obranu přispěchali jeho přátelé. „Od okamžiku odloučení už naposílal devět miliónů dolarů (196 mil. korun),“ tvrdí Pittovi stoupenci s tím, že více než desetina měla padnout na výdaje za dětské psychology, cestování a osobní strážce.

Tomu se DeJeanová vysmála. „Po rozchodu se moje mandantka odstěhovala ze společného domu a pan Pitt jí měl zajistit nové bydlení. To vyřešil půjčkou osmi miliónů dolarů, z níž si dokonce účtuje úroky,“ sdělila veřejnosti.

Zápas ve volném stylu

Lidé z Bradova okolí se baví zarputilostí exmanželky a jejího „pistolnického“ týmu, který ji líčí jako ženu ve finanční nouzi a jeho jako krkavčího otce. Vždyť jen hlavní role ve filmu Zloba 2 jí vynesla dvacet miliónů dolarů (436 miliónů korun).

Jednomu z přátel si Brad posteskl: „Angelina už dávno není tou ženou, kterou jsem si vzal.“

To opravdu není, protože podle zasvěcených zdrojů pověřila své právnické vlčáky přípravou smršti žalob na Pitta. „Víme o tom. Paní Jolie dělá vše, co je jen možné, aby věci vyhnala na ostří nože,“ nechal se slyšet Spiegel.

Kenzie Bryantová (49), znalkyně hollywoodských poměrů z časopisu Vanity Fair, má jasno: „Jejich rozvod se změnil na zápas ve volném stylu, a to v kleci. Jakýkoli úder se počítá. Nejde totiž o nic jiného než o to, kdo v bitce o ztracenou čest kdysi nejobdivovanějšího páru srazí protivníka k zemi a tam ho dorazí.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám