Hlavní obsah

Vévodkyně Meghan oblékla minimalistické svatební šaty značky Givenchy

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatební šaty Meghan Markleové navrhla britská návrhářka Clare Waightová, která působí jako umělecká ředitelka proslulého francouzského módního domu Givenchy. Meghan se rozhodla pro elegantní a minimalistickou róbu s dlouhou vlečkou a s decentním lodičkovým výstřihem. Obě ženy na návrhu úzce spolupracovaly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Příchod Meghan Markleové k oltáři, Harry poprvé viděl nevěstu.Video: Reuters

 
Článek

Meghan Markleová a Clare Waightová spolu začaly poprvé spolupracovat na návrhu šatů na začátku roku 2018. Meghan svou volbu podle SkyNews zdůvodnila tím, že návrhy Clare Waightové přesně splňovaly její představu o nadčasové a elegantní róbě. Zároveň vyzdvihla návrhářčin talent a precizní zpracování světově proslulého pařížského couture ateliéru Givenchy.

„Byla to nesmírně obohacující zkušenost a vzpomínky na spolupráci s Meghan, která se nesla na osobní úrovní, si uchovám navždy. Já i módní dům Givenchy přejeme páru šťastné manželství a společnou budoucnost,” řekla pro DailyMail Clare Waightová.

Návrh

V souladu s odkazem módního domu šatům dominovaly čisté linie, kterým vévodilo šest pečlivě umístěných švů. Vypasovanému živůtku kraloval lodičkově střižený výstřih, který odhalil klíční kosti a štíhlou šíji. Tříčtvrteční rukávy róbu příjemně odlehčily. Střih sukně se postupně rozšiřoval a končil dlouhou vlečkou.

Foto: Pool, Reuters

Svatební šaty se nesly ve znamení jednoduchosti.

Látka

Po rozsáhlých průzkumech v textilních továrnách po celé Evropě se návrhářka Waightová uchýlila k exkluzivně vyvinuté látce z dvojitého hedvábí. Díky ní bylo možné docílit pevné až sochařsky precizní siluety. Obě dámy se shodly na čistě bílé látce v matném lesku.

Závoj

Meghan vyjádřila své přání, aby závoj symbolizoval spojení všech 53 zemí Commonwealthu. Waightová proto navrhla unikátní model, na kterém byla vyobrazena jedinečná flóra každé země Commonwealthu. Dohromady tak květy tvořily jednu velkolepou květinovou kompozici.

Foto: Pool, Reuters

Vlečka Meghan Markleové

Závoj byl dlouhý pět metrů a byl vyroben z hedvábného tylu s ozdobami zmíněných ručně vyšívaných květin vytvořených z hedvábných nití a organzy.

Pracovníci strávili šitím stovky hodin a museli si umývat ruce každých třicet minut, aby byl výsledný produkt dokonale čistý a precizně zpracovaný. Kromě toho si Meghan přála na svůj závoj zahrnout i dvě své oblíbené květiny, zimokvět časný, který roste v areálu Kensingtonského paláce a sluncovku kalifornskou, státní květinu Kalifornie, kde se Markleová narodila.

Foto: Pool, Reuters

Royal WeddingPrince Harry and Meghan Markle depart via the West Door of St George's Chapel in Windsor Castle after their wedding in Windsor, Britain, May 19, 2018. Ben Birchall/Pool via REUTERS

Foto: Brian Lawless, ČTK/AP

Meghan Markle and her bridal party arrive for the wedding ceremony of Prince Harry and Meghan Markle at St. George's Chapel in Windsor Castle in Windsor, near London, England, Saturday, May 19, 2018. (Brian Lawless/pool photo via AP)

Anketa

Líbí se vám šaty, které měla nevěsta?
Ano
88,4 %
Ne
11,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3471 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám