Hlavní obsah

Džíny slaví 145. narozeniny. Naučte se je nosit i v létě

Novinky, Linda Humlová

Džíny, jedna z největších klasik našich šatníků, oslaví 20. května výročí 145 let. Na pracovní kalhoty s označením „501” pro zlatokopy získali v roce 1873 patent krejčí Jacob Davis a obchodník Levi Straus. Ani oni tehdy nejspíš netušili, že odstartovali novou módní revoluci.

Foto: archiv firmy Levi´s

Ilustrační foto

Článek

Džíny patří suverénně mezi nejnošenější kalhoty na světě. V šatníku má alespoň jedny každá z nás. Není divu, jsou takřka nezničitelné, dobře sedí, jsou pohodlné a hodí se takřka ke všemu. Nebojte se je proto nosit i v chladnějších letních dnech. Ukážeme vám, jak na to!

Do práce

Pokud vás nesvazuje přísný pracovní dress code a můžete si dovolit jít do práce v džínách, pak je nezapomeňte spárovat s decentní volnou halenkou, která jim dodá na eleganci. Na nohy můžete nazout jednoduché ladící sandálky na nízkém podpatku, které siluetu hezky protáhnou. Zajímavým detailem je i výrazný náhrdelník, který ozvláštní jakýkoliv jednoduchý top.

Foto: archiv firem

Džíny, Levis, info o ceně v obchodě. Halenka, Marks&Spencer, 1190 Kč. Boty, F&F, 599 Kč. Náhrdelník, Marks&Spencer, 999 Kč. Kabelka, Marks&Spencer, 1399 Kč.

Na výlet

Pokud se chystáte vyrazit na menší výlet, který nezahrnuje náročné túry, vsaďte na černé zkrácené džíny se strečem, ve kterých se budete cítit pohodlně celý den. Doplňte je lehkým červeným topem na špagetová ramínka a do barevně ladícího batohu si zabalte nesmrtelnou khaki parku, která se vám bude hodit večer, až se ochladí.

Na nohy nazujte obyčejné kecky nebo trendy korkové sandály v lakované černé kůži, ve kterých můžete prochodit celý den.

Foto: archiv firem

Džíny, Levis, info o ceně v obchodě. Top, Zoot, 299 Kč. Parka F&F, 869 Kč. Boty, Urbanlux, 2100 Kč. Batoh, Premium Fashion Brands, 2995 Kč.

Na schůzku

Hledáte jarní či letní alternativu k vašim oblíbeným modrým a černým džínům? Pak vsaďte na ty bílé, které navzdory své barvě sluší všem ženám. Pokud vás trápí větší pozadí, pak je spárujte s prodlouženou košilí či volnější tunikou. Na nohy nazujte jednoduché pantoflíčky a k nim slaďte i kabelku.

Foto: archiv firem

Košile, Marks&Spencer, 1599 Kč. Sandálky, F&F, 399 Kč. Džíny, Levis, 2299 Kč. Náušnice, H&M, 299 Kč. Kabelka, Marks&Spencer, 1599 Kč.

Do kina

Chystáte se na rande a nevíte, v čem vyrazit? Vsaďte na obyčejné slimky a peplum top s výšivkou, který skvěle podtrhne ženské křivky. Barvy na výšivce pak slaďte k doplňkům.

Jako boty zvolte otevřené sandálky na nižším a tlustším podpatku, které umocní dojem z vaší postavy, navíc budou i pohodlné. Šperky tentokrát vynechejte, pamatujte - v jednoduchosti je krása!

Foto: archiv firem

Džíny, H&M, 599 Kč. Top, F&F, 399 Kč. Boty, Marks&Spencer, 699 Kč. Kabelka, Esprit, 2599 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám