Hlavní obsah

Vlasový kondicionér pomáhá se zacuchanými vlasy i celkovou péčí

Novinky, Dana Sokolová

Řada lidí tvrdí, že k umytí vlasů jim postačí čistá voda, maximálně šampon - kondicionér či masku považují za naprostou zbytečnost. Ve skutečnosti ale tyto přípravky pomáhají nejen s rozčesáváním vlasů, ale i s jejich výživou. Jsou tedy vhodné i pro velmi jemné vlasy, které jinak zacuchávání příliš netrápí.

Foto: Profimedia.cz

Správná péče o vlasy se neobejde bez kondicionéru.

Článek

Šampon důkladně odstraňuje nečistoty, a přitom vlasy tzv. otvírá. Je to dáno jeho vyšším pH. Běžně se pH šamponů pohybuje od pěti nahoru. Ty, které jsou určené pro extra hloubkové čištění, ale mají i pH 9.

Kondicionér naopak nejde nad pH 4,5. Sám sice vlasy nevyčistí, ale po očistném zásahu vlas uvede do rovnováhy, a přitom ho vyživí tolik potřebnými živinami a na závěr vlas tzv. uzavře.

Právě v tom je kondicionér díky správnému pH efektivnější než jiné vyživující přípravky. Právě proto byste ho měli aplikovat i po chvilce strávené s vlasovou kúrou nebo maskou.

Kondicionér také dodá vlasům vláhu, kterou snadno ztrácejí, ať už kvůli suchu, mrazu, klimatizaci nebo odbarvování a barvení. Zároveň vlas obalí zdravou ochrannou vrstvou.

Foto: archív firem

Kondicionéry

Když jsou vlasy jemné a lámavé

Vybrat ten nejlepší kondicionér na jemné vlasy nemusí být vůbec jednoduché. V takový okamžik je vždy lepší vsadit na odborné znalosti kadeřníka. Při špatném výběru se vlasy mohou začít více mastit či nedržet tvar. Pokud to chcete zkusit i bez odborného poradenství, pak se zaměřte na přípravky pro jemné vlasy, které zvětšují objem a vlasy nezatěžují.

Foto: archív firem

Kondicionéry

Jak správně používat kondicionér

Kondicionér by se nikdy neměl nanášet až k pokožce hlavy. Naprosto postačí, když ho použijete do délek vlasů. Podle návodu pak dodržte interval ponechání kondicionéru ve vlasech, který je doporučen na obalu výrobku. Vlasy pak budou správně vyživeny a uzavřeny.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Jednoduché návody na slavnostní účesy

Korunou slavnostního outfitu jsou upravené vlasy. Připravili jsme pro vás společně s vlasovým stylistou značky Nivea Janem Těšíkem a kadeřnicemi z Color Lounge...

Atraktivní a sexy zrzky, které okouzlily svět

Zrzavé vlasy vždy byly považovány za výjimečné. Často upoutávaly pozornost více než jiné barvy, což se děje i doposud. Zatímco v dětství jejich nositelé kvůli...

Výběr článků

Načítám