Hlavní obsah

Brangelina po roce: Křehké příměří

Právo, Vladimír Plesník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v září se zatřásla nejen planeta Hollywood. Rozchod nejoslnivějšího páru Angelina Jolie (42) a Brad Pitt (53), zvaného Brangelina, neprobíhal v glazé rukavičkách. Rozvodové dokumenty se zmiňují o nevěře, násilí, alkoholu a drogách.

Foto: Profimedia

Na životě bez partnera nic krásného není, tvrdí Angelina Jolie.

Článek

Jejich příběh nyní vstoupil do další fáze. Hovořit o smíru by bylo předčasné, nicméně zavládlo příměří. Poté, kdy si Pitt v rozhovoru pro časopis GQ nasypal popel na hlavu, když za klíčovou příčinu krachu manželství označil svou závislost na alkoholu a marihuaně, se Angelina zklidnila.

„Vina se rozprostřela na oba. Jelikož nad soužitím pro mnohé zčistajasna zlomila hůl právě Angelina, když požádala o rozvod, a protože po filmových studiích kolují zvěsti o její panovačnosti, náladovosti a sebestřednosti, vše špatné přičítaly nejen Bradovy obdivovatelky výhradně jí. Brad z ní ten kříž sňal,“ poznamenal časopis People.

Po několika stěhováních a poněkud kočovnickém způsobu života se Jolie konečně usadila. Se šesti dětmi – Maddoxem (16), Paxem (13), Zaharou (12), Shiloh (11) a dvojčaty Knoxem a Vivienne (9) – se přestěhovala do rezidence z roku 1913 v Los Angeles, v níž přes čtyřicet let žil filmový režisér Cecil B. DeMille. „Domeček“ má šest ložnic, deset koupelen, obrovský bazén a tisíc metrů čtverečních obytné plochy.

Foto: Profimedia

Se čtyřmi ze svých šesti dětí, zleva Vivienne, Shiloh, Knox a Zahara.

Leží ve čtvrti Los Feliz, pouhých pět minut jízdy autem od Pittovy vily na Briarcliff Road, kde rodina do loňska bydlela. Nový domov stál 25 miliónů dolarů (cca 549 mil. korun) a proslýchá se, že přes kapsu se plácl zejména Pitt, který si přál, aby děti vyrůstaly v jeho blízkosti. Přestěhování a Angelininu větu v rozhovoru pro časopis Vanity Fair „Všichni se snažíme rodinu zachránit“ si mnozí vykládali jako náznak blížícího se smíření.

Právníci neženou spor do krajnosti

Avšak tak daleko věci nezašly. V zákulisí usilovně a tvrdě vyjednávají ostřílení právníci Laura Wasserová (49), jež zastupuje Jolie, a Lance Spiegel (70), který bojuje za Pitta, o záležitostech příštích.

Foto: Profimedia

Brad Pitt se vzdal alkoholu i drog, aby mohl s dětmi trávit čas.

Wasserová s hodinovým palmáre 850 dolarů (18 660 korun) už uspěla v rozvodových řízeních modelky Heidi Klumové (44) či herců Jennifer Garnerové (45) a Johnnyho Deppa (54) a těší se pověsti obratné a vynalézavé advokátky. Současně se o ní ví, že pokud získá i sebemenší pocit, že se manželství dá ještě zachránit, pracuje na tom se stejným úsilím.

Ve svém bestselleru Jak se rozvést, nezničit rodinu a nezbankrotovat vysvětluje: „Toho, koho posedla pomsta a chce expartnera zadupat do země, nezastupuji. Řeším problémy, nejsem zběsilý anděl pomsty. Bojuji do posledního okamžiku, abych manželství zachránila.“

Aby se mohl vídat s potomky, je Pitt už měsíce „čistý“, pije výhradně brusinkovou šťávu a minerální vodu, každý týden podstupuje testy na alkohol a drogy.

„Každý druhý víkend zasvěcuje dětem. Vyčítá si, že u spousty důležitých věcí v jejich životě chyběl. Přitom vyrůstal v soudržné, navzájem si oddané rodině na maloměstě na Středozápadě. Takovou rodinu si přál i pro své děti,“ prozradil jeho přítel.

Foto: Profimedia

Tady to začalo: Film Pan a paní Smithovi z roku 2005.

Angelina se netají tím, že se necítí dobře, když zůstala bez partnera. „Vůbec si neužívám toho být single. Není na tom nic krásného. Není na tom nic obdivuhodného,“ svěřila se týdeníku Bunte.

Dodala, že po velice krušném roce našla znovu vnitřní rovnováhu a že už vyhlíží další natáčení. „Naštěstí děti nejsou tak divoké, jako jsem bývala já,“ podotkla se smíchem.

Hraje se o milióny

Pokud se začtete pozorně do rozvodových dokumentů, které má Bunte k dispozici, zarazí vás přinejmenším dvě skutečnosti. Za oficiální datum svatby se až dosud považoval 23. srpen 2014, za místo Chateau Miraval, usedlost manželů v jižní Francii.

Ve skutečnosti si však „ano“ řekli už 14. srpna 2014 o půl páté v Los Angeles. Velkolepý obřad ve Francii tudíž nebyl ničím jiným než divadélkem pro média a filmové fanoušky.

Zajímavé je také, proč Jolie tak spěchala s bleskovou odlukou. Podle jednoho z odstavců v majetkovém vyrovnání jdou všechny příjmy a zisky, tedy i ty Pittovy, od 15. září 2016 výlučně na její konto. Nikoli na společné jako dosud, přičemž až pak se v souladu s předmanželskou smlouvou dělily.

Zdůvodnění – tíha péče o početné potomstvo spočívá na ní. Jen do konce loňského roku si tak pomohla k 15 miliónům dolarů (necelých 330 mil. korun).

Finanční starosti však nemusí trápit ani jednoho z nich. Pittův majetek činí podle časopisu Forbes 240 miliónů dolarů (5,3 mld. korun), zatímco Jolie si přišla na 160 miliónů dolarů (3,5 mld. korun). Dvojice pak jen od svatby vydělala 117 miliónů dolarů (necelých 2,6 mld. korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám