Hlavní obsah

Svatebním kyticím bude letos vévodit pivoňka, hortenzie či protea

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatební kytice a dekorace podléhají stejně jako šaty módním trendům. I tento segment se řídí doporučením Pantone institutu, který každý rok vyhlašuje barvu roku, uvádí svatební koordinátorka Kateřina Šmídová ze studia Eventista. Pro letošní rok je trendem Greenery, odstín připomínající jarní zeleň. Na své si přijdou ale také milovnice klasičtějších květů, jako je pivoňka, hortenzie, orchidej či protea.

Svatební květiny v duchu Greenery trenduVideo: Novinky

 
Článek

„Protea byla dlouho opomíjená květina. Její výhodou je, že má velké množství odstínů a je suchomilná. Velmi dobře se kombinuje s dalšími přírodními materiály, které se vyskytují v lokalitě, kde se svatba nachází. Kytice je pak kombinací exotiky a tuzemska,” upozorňuje květinářka Soňa Průšová z květinářství Metamorphosis.

Milovnice romantiky mohou vsadit na pivoňky, pokud možno v pastelovém odstínu. Vždy by ale barva měla ladit s barvou šatů i s další výzdobou.

Pokud pivoňky nestihnete, jelikož kvetou pouhé dva měsíce v roce, zkuste hortenzie. Britské svatební časopisy, které pro letošní rok hledaly inspiraci ve 20. a 30. letech minulého století, je považují za naprostý hit roku. Jen mějte na mysli, že hortenzie by nemusely ustát velmi vysoké teploty.

Foto: Profimedia.cz

Radost udělají ale i růže či kytice připomínající rozkvetlou louku.

Pokud chcete něco originálního, zvolte kytici z netradičních materiálů, například eukalyptus, sukulenty, ale i papírové květy či motýlkové ozdoby.

Foto: Svatební agentura K&P
Foto: Svatební agentura K&P
Foto: Svatební agentura K&P
Foto: Belles Fleurs
Foto: Květinářství FanFan Tulipán
Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám