Hlavní obsah

Sražené oblečení pomůže zvětšit dětský šampon

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř každému se to už v životě alespoň jednou stalo. Po vyprání prádla se z nejoblíbenějšího kousku stává oblečení na panenky. Co s tím? Světlo světa naštěstí spatřil nový trik. Původní tvar sraženému oblečení pomůže získat zpět obyčejný dětský šampon.

Foto: Profimedia.cz

Když se vám srazí oblečení, není důvod jej hned házet do koše. Velikost mu zpět můžete zkusit navrátit lázní z dětského šampónu a vody.

Článek

Srazit oblečení není žádný problém. Stává se to, když si člověk nenastuduje cedulku na oděvu a kousek vypere na vyšší teplotu, než předepisuje doporučení. Ze svetru velikosti L je pak svetřík XS. Dříve, než se rozhodnete danou ´sraženinu´ vyhodit do popelnice, zkuste malý trik, který může pomoci obnovit původní velikost - dětský šampon.

S touto jednoduchou metodou přišli blogeři, kteří slibují, že sraženému oblečení se dá tvar i velikost vrátit zpět pomocí dětského šamponu a lavoru s trochou vlažné vody. Do vody stačí přidat jedno plné víčko šamponu, vložit oblečení a nechat máčet v mýdlové vodě půl hodiny.

Pár centimetrů k dobru

Po třiceti minutách se oděv vyjme, vyždímá, položí na rovnou plochu, na které je položený ručník a znovu, například zamotáním, vymačká přebytečná voda. Poté stačí kousek opět rozložit a citlivými pohyby tahat za nohavice, rukávy nebo trup, zkrátka za místa, kterým je třeba navrátit zpět ztracené centimetry, píše Dailymail.

Blogerka Jill Nystulová tvrdí, že se jí tímto způsobem podařilo získat pár centimetrů k dobru ze sražených kalhot. Svůj návod sdílela na Youtube a po čase zaznamenala i několik pozitivních reakcí od svých fanoušků, kteří uváděli, že tato šikovná pomůcka pomohla i jim.

„Tato vychytávka mi hodně pomohla. Neměla jsem dětský šampon, a tak jsem použila vlasový kondicionér, a zachránilo mi to sražené kalhoty. Jejich tvar se vrátil na 100 %!“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám