Hlavní obsah

Elegantní doplněk 90. let se opět vrací do módy

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi módní hity 90. let patřila například trička nad pupík, která se do nejnovějších trendů promítla prostřednictvím crop topů. Stejně tak letěly i zvonové kalhoty, lacláče či bílé sportovní tenisky. Všechny vyjmenované kousky slaví letošní velký comeback. Návrat na trůn popularity slaví i módní doplněk zlaté éry pogů a kultovního seriálu Beverly Hills. Jsou jím obojky okolo krku.

Foto: Profimedia.cz

I celebrity si oblíbily plastové náhrdelníky.

Článek

Mnoho žen si jistě dodnes vzpomíná, jak na svých krcích nosily v 90. letech plastový náhrdelník, který připomínal tetování. Kdo ho neměl, nejlépe ještě v kombinaci s prstýnkem či náramkem, jako by nebyl.

Historie těchto obojkových náhrdelníků sahá až do doby Anny Boleynové, pro kterou byl šperk obepínající krk poznávacím znamením.

V historii najdeme ale i další zmínku o tom, že se nosily stuhy okolo krku. Ženy si během francouzské revoluce uvazovaly okolo krku červené sametové stuhy s mašlí jako symbol solidarity s jedinci, kteří byli posláni pod gilotinu, píše bustle.com.

Foto: Profimedia.cz

Dnes existuje spousta alternativ, ale nosí se i jeho klasická podoba

Později byly náhrdelníky symbolem šlechty, zdobily je drahé kovy, ale i perly a drahokamy.

Foto: Profimedia.cz

Klasické šperky střídají masivní obojky

Jejich velký boom zaznamenala běžná společnost okolo roku 1990. Šílenství započalo právě plastovými elastickými náhrdelníky, které připomínaly tetování. Staly se prostředkem k tomu, aby se jedinec vymezil a mohl vystoupit z řady.

Ženy, které je nosily, byly většinou právem považovány za rebelky. Ačkoliv nejčastější a nejoblíbenější barvou byla černá, výjimkou nebyly ani ozdoby v jiných barevných variantách.

Foto: Profimedia.cz

Plastové tetování na krk anb hit 90. let se opět vrací do módy. A to ať už v klasické, či modernější podobě.

Díky univerzálnosti je nenosili jen rebelové a milovníci extravagance, oblíbili si je i metalisté a lidé propagující gotický styl. K jejich mrtvolné vizáži totiž tento doplněk naprosto dokonale pasoval.

Foto: Profimedia.cz

Sluší všem ženám bez rozdílu věku

Plastový obojek je vytvořen z jemné černé plastové šňůrky, díky své tenkosti snadno splyne s kůží a může tak připomínat i tetování.

V dnešní době se nosí dál. A to jak klasická podoba, známá z devadesátých let, tak i její nejrůznější moderní podoby.

Foto: Profimedia.cz

Nejvíce vynikne ve svázaných vlasech

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám