Hlavní obsah

Největší soukromá sbírka věcí Marilyn Monroe půjde do dražby

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší prodejní výstava soukromé sbírky oděvů slavné herečky Marilyn Monroe se odehraje tento rok v listopadu. Mezi nabízenými kousky bude například i jevištní kostým z filmu Někdo to rád horké, nebo šaty z muzikálu Není nad showbyznys. Očekává se, že by se ceny rób mohly vyšplhat až na více než 10 000 000 korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Největší soukromá sbírka věcí Marilyn Monroe jde do dražbyVideo: Reuters

 
Článek

„Na výstavě ukážeme osobní věci ze života slavné ikony. Bude to velmi intimní pohled na Marilyn Monroe. Máme její doklady, nejznámější filmové kostýmy a další jedinečné věci,“ řekla módní a kostýmní specialistka Jennifer Lorenziová.

Sbírka Brita Davida Gainsborougha Robertse má hodnotu zhruba tří miliónů dolarů (cca 72 000 000 korun). Kromě šatů a osobních dokumentů zahrnuje plakáty, šperky, ale i recepty a další položky. Vedení výstavy již avizovalo, že se bude jednat o velmi intimní pohled na život Marilyn Monroe.

Za šaty i deset miliónů

Jedním z nejvýraznějších kousků jsou rozhodně koktejlové šaty z filmu Někdo to rád horké z roku 1959, které se objevily ve scéně, kdy herečka zpívala vsedě na klavíru. Očekává se, že by se mohly prodat za cenu v rozmezí mezi pěti a téměř deseti milióny korun.

Prodejní cena bílo stříbrné róby z muzikálu Není nad showbyznys z roku 1954 by se mohla vyšplhat na dva a půl miliónu korun.

Foto: Profimedia.cz

V dražbě budou i koktejlové šaty z filmu Někdo to rád horké

Marilyn Monroe, která by se v červnu tohoto roku dožila devadesátých narozenin, je pro sběratele jednou z nejvyhledávanějších celebrit vůbec.

Bílé šaty ze snad nejlegendárnější scény se vzdouvající se sukní z filmu Slaměný vdovec se v roce 2011 prodaly za rekordních pět a půl miliónu dolarů.

Aukce se bude konat v Los Angeles 19. listopadu 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám