Hlavní obsah

Fashion week v New Yorku ovládla 70. léta

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden módy v New Yorku představil trendy na letošní podzim. A co bylo k vidění? Opravdu mnoho. Jednu z nejdůležitějších módních akcí roku uzavřel oblíbený návrhář Marc Jacobs, který na mole předvedl zřejmě neplánované neohrabané pukrle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Týden módy v New Yorku zakončil se svou kolekcí Marc JacobsVideo: Reuters

 
Článek

Ve velkém stylu pojal letošní podzim módní návrhář Ralph Lauren. Jeho modely byly robustní a velmi luxusní. Inspiraci návrhář našel v 70. letech, což kolekci ovšem v žádném případě neubralo na kráse, naopak. Představil 43 modelů, jejichž společným jmenovatelem byly výšivky, pernaté sukně, kašmírové roláky a semišové kalhoty.

Dlouhé kabáty byly přepásány, bundy zdobily honosné umělé kožešiny. Celá kolekce byla uvedena v jemně bronzovo-béžových barvách a protkaná přehlídkou kašmírových a vlněných roláků, semišem a koženými kalhotami. Lauren dostál tradici a předvedl i svůj tradiční podpis: roláky a smoking, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přehlídka Ralph Laurena na Týdnu módy v New YorkuVideo: Reuters

Městská erotika 70. let

Calvin Klein předvedl podzimní kolekci, kterou nazval „urban eroticism”. Francisco Costa, kreativní ředitel značky řekl, že si při tvoření kolekce „hráli s proporcemi současně při používání luxusních látek”. Celá kolekce 38 modelů byla laděna do 70. let

V kolekci předvedli mistrně zpracovaný patchwork, z barev převládala černá a čokoládová hnědá. Prim hrály kožené kabáty, šaty i bundy. Costa dále řekl, že pro metalické prvky objevující se v kolekci, byla inspirací rocková hvězda Lou Reed.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Calvin Klein představil 38 kousků z nové kolekceVideo: Reuters

Pánské prvky Victorie Beckhamové

Sedm let se v módním průmyslu jako návrhářka pohybuje bývalá zpěvačka a manželka legendárního fotbalisty, Victoria Beckhamová. „Je to pro mě kolekce plná možností,” řekla Beckhamová o svých modelech. „Je to hlavně o tom, co ženy doopravdy chtějí nosit a jak se chtějí v šatech cítit,” řekla k tématu přehlídky Beckhamová.

Modely jako společný jmenovatel nesly asymetrické střihy a lemy na šatech a sukních. Některé kousky byly ušity na tělo, jiné, například do tvaru písmene A střižené šaty, zase dávaly prostor pro pohyb.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nová kolekce Victorie Beckhamové obsahuje pánské prvkyVideo: Reuters

Marc Jacobs a jeho viktoriánský styl

New Yorkský Fashion Week uzavřel bývalý návrhář značky Louis Vuitton, Marc Jacobs. Talentovaný designér naplánoval finální přehlídku naprosto dokonale. Jeho kolekci, inspirovanou viktoriánským stylem, předváděly modelky s rudě nalíčenými rty a dramaticky vyčesanými drdoly. K vidění byly brokátové vesty, upnuté, elegantní i kůži odhalující šaty na tělo.

Marc Jacobs se v roce 1997 stal kreativním ředitelem značky Louis Vuitton a podařilo se mu známý brand obrátit z usedlého a zastaralého stylu do nejprodávanější, nejuznávanější a nejstylovější značky současnosti. Po 16 letech, v roce 2013 se ale rozhodl spolupráci ukončit a od té doby se věnuje pouze vlastní tvorbě, na kterou ale ani po dobu působení u Louise Vuittona, nikdy nezanevřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám