Hlavní obsah

Míchané koktejly, které zvládnete i doma

Novinky, das

Konec prázdnin je tu a proč je nezakončit ve velkém stylu? Koktejly už zdaleka nejsou záležitostí jen profesionálních barmanů. Stačí opravdu málo a lidé si je mohou míchat přímo doma ve své kuchyni. Připravili jsme pro vás několik tipů na nealkoholické i alkoholické míchané nápoje, které ozvláštní každou rodinnou párty.

Foto: Profimedia.cz

Koktejly už zdaleka nejsou záležitostí jen profesionálních barmanů.

Článek

Nealkoholické koktejly

Mléčný koktejl s banánem a mangem
Suroviny: 700 ml čerstvého českého mléka, 1 vanilkový cukr, 1 zralé mango, 1 banán
Postup: Vanilkový cukr dejte do skleničky, zalijte několika lžícemi horké vody a nechte cukr zcela rozpustit. Mléko vlijte do mixéru, přidejte pokrájené mango zbavené pecky i slupky, oloupaný a na plátky pokrájený banán a nakonec vlijte cukrový sirup. Vše důkladně rozmixujeme a můžete podávat.
Vinné Tropicano
Suroviny: 3 cl pomerančového džusu, 2 cl ananasového sirupu, suché nealkoholické víno Pearl blanc
Postup: Proklepeme nebo zamícháme pomerančový džus a ananasový sirup. Pak zalijeme suchým nealkoholickým vínem Pearl blanc a můžeme si pochutnat.
Vinné Springtime-Cup
Suroviny: 4 jahody, kostky ledu, 2 cl jahodového sirupu, suché nealkoholické víno Pearl blanc
Postup: Jahody rozpůlíme a s několika kostkami ledu vložíme do větší sklenice. Pokapeme jahodovým sirupem, zalijeme vychlazeným vínem Pearl blanc a lehce promícháme.
Roztančená jahoda
Suroviny: 2 dl ovocné šťávy Vitaminátor (jablko-jahoda), 1 dl energetického nápoje
Postup: Sklenku naplníme ledem, přilijeme nápoje, vše smícháme a podáváme. Zajímavou obměnu party drinku získáte kombinací s vodkou či tequillou.
Růžová planeta
Suroviny: 1 dcl Bohemia sektu nealkoholického, 25 ml jahodového likéru, 60 ml jahodového pyré, 15 ml citronové šťávy, 1 lžičku cukru, led
Postup: Do sklenice na bílé víno nalijte 25 ml jahodového likéru a přidejte lžičku cukru. V další nádobě smíchejte jahodové pyré, citronovou šťávu, přidejte trochu ledu a vše slijte do vinné sklenice. Nakonec nalijte decilitr šampaňského nebo sektu. Skleničku vyšperkujte, třeba jahodami nakrájenými na polovinu. Růžovou planetu podávejte s krátkým brčkem.

Alkoholické koktejly

Hot Daiquiri
Suroviny: 6 cl Havana Club Añejo 7 Años, 1,5 cl limetkové šťávy, lžička cukru, 1 cayennská chilli paprička a tlučený led
Postup: K přípravě toho jedinečného nápoje budeme potřebovat shaker, do kterého nalijeme 6 cl Havana Club Añejo 7 Años, 1,5 cl limetkové šťávy, přidáme lžičku cukru, 1 cayennskou chilli papričku a tlučený led. Vše dobře promícháme a přes sítko nalijeme do sklenky na Daiquiri.
Koktejl Mamie Taylor
Suroviny: 4 – 6 cl Ballantine’s Finest, 1 cl limetové šťávy, 10 cl zázvorové limonády, ½ - 1 cl zázvorového piva (není podmínkou, ale pomůže), 1 – 3 ks tenkých plátků čerstvého oloupaného zázvoru
Postup: Do tumbleru (sklenka bez nožky, obsah kolem 25 cl) vložte led až po okraj. Dávkujte vše kromě zázvorového piva a promíchejte. Přidejte případně zázvorové pivo a ozdobte několika plátky čerstvého zázvoru.
Beton s okurkou
Suroviny: 40 ml Becherovky, 100 ml toniku, kousek salátové okurky
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku a doplňte tonikem, na závěr vložte kousek salátové okurky.
Apple Sling
Suroviny: 40 ml Becherovky, 40 ml jablečného džusu, 40 ml toniku, plátky čerstvého jablka
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku, jablečný džus (mošt) a tonik, na závěr ozdobte plátky čerstvého jablka.
Suntonic
Suroviny: 4 cl Metaxy 5*, 1dcl toniku, plátek pomeranče
Postup: Do skleničky nalijeme Metaxu, dáme led, dolijeme tonikem a přidáme kousky pomeranče.
Royal Oporto rosé aneb růžové porto
Suroviny: 6 cl portského, 12 cl toniku, máta, led
Postup: Servíruje se do velké vinné sklenice na kostky ledu. Smíchejte s tonikem a doplňte o lístky čerstvé máty.
Malinové Mojito
Suroviny: 4 cl Bacardi Razz, ½ - 1 limety, 5 ks malin, 1 – 2 stonky máty, 2 lžičky třtinového cukru, soda, led / ledová tříšť
Postup: Do vysoké sklenice vložíme nakrájenou limetu, maliny a přidáme třtinový cukr. Vše důkladně podrtíme a poté přidáme mátu, kterou předtím tlesknutím v dlani takzvaně probudíme. Nakonec přidáme Bacardi Razz a led nebo ledovou tříšť. Dolijeme sodou a lehce vše promícháme. Vložíme 2 brčka a podáváme.
London Breeze
Suroviny: 4 cl Beefeater ginu, 4 cl grapefruitového džusu, 6 cl brusinkového džusu, ⅛ ks segmentu limety
Postup: Tumbler o obsahu kolem 25 cl naplňte kostkami ledu. Přidejte všechny přísady a nad nápojem stiskněte limetu a vhoďte ji do dovnitř. Promíchejte… a vychutnejte si drink!
Martini Royale
Suroviny: 5 cl Martini Prosecco, 5 cl Martini Rosato, led, plátek pomeranče na ozdobu
Postup: Do větší sklenice na víno vložte led, nalijte 5 cl Martini Prosecco a 5 cl Martini Rosato, poté promíchejte. Pro dokonalé sladění chutí obou ingrediencí je nutné dodržet popsané pořadí. Vermut je totiž těžší než sekt – proto je vhodné přidávat jej jako poslední. Na závěr dozdobte plátkem pomeranče.
Black Velvet
Postup: Do sektové sklenky nalijte černé pivo a opatrně dolijte dobře vychlazeným sektem.
The Georgian
Suroviny: 5 cl Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, 3 cl broskvového likéru, 8 cl Spritu, 3 lístky máty
Postup: V shakeru utřeme mátu a broskvový likér. Přidáme whiskey a důkladně promí­cháme s ledem. Do sklenice typu Long dáme drcený led a pomocí double strain nalijeme základ koktejlu. Dolijeme Spritem a servíruje­me s lístky máty.
Bellini
Suroviny: 1 ks čerstvé vyzrálé oloupané broskve, Bohemia Sekt demi sec nebo Bohemia Sekt brut
Postup: V elektrickém nožovém mixéru rozmixujte broskev na hladkou kaši, nalijte do sektové sklenky a dolijte až po okraj sektem Bohemia Sekt demi sec nebo brut. Ozdobte dílkem broskve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám