Článek
Nealkoholické koktejly
Mléčný koktejl s banánem a mangem |
---|
Suroviny: 700 ml čerstvého českého mléka, 1 vanilkový cukr, 1 zralé mango, 1 banán |
Postup: Vanilkový cukr dejte do skleničky, zalijte několika lžícemi horké vody a nechte cukr zcela rozpustit. Mléko vlijte do mixéru, přidejte pokrájené mango zbavené pecky i slupky, oloupaný a na plátky pokrájený banán a nakonec vlijte cukrový sirup. Vše důkladně rozmixujeme a můžete podávat. |
Vinné Tropicano |
---|
Suroviny: 3 cl pomerančového džusu, 2 cl ananasového sirupu, suché nealkoholické víno Pearl blanc |
Postup: Proklepeme nebo zamícháme pomerančový džus a ananasový sirup. Pak zalijeme suchým nealkoholickým vínem Pearl blanc a můžeme si pochutnat. |
Vinné Springtime-Cup |
---|
Suroviny: 4 jahody, kostky ledu, 2 cl jahodového sirupu, suché nealkoholické víno Pearl blanc |
Postup: Jahody rozpůlíme a s několika kostkami ledu vložíme do větší sklenice. Pokapeme jahodovým sirupem, zalijeme vychlazeným vínem Pearl blanc a lehce promícháme. |
Roztančená jahoda |
---|
Suroviny: 2 dl ovocné šťávy Vitaminátor (jablko-jahoda), 1 dl energetického nápoje |
Postup: Sklenku naplníme ledem, přilijeme nápoje, vše smícháme a podáváme. Zajímavou obměnu party drinku získáte kombinací s vodkou či tequillou. |
Růžová planeta |
---|
Suroviny: 1 dcl Bohemia sektu nealkoholického, 25 ml jahodového likéru, 60 ml jahodového pyré, 15 ml citronové šťávy, 1 lžičku cukru, led |
Postup: Do sklenice na bílé víno nalijte 25 ml jahodového likéru a přidejte lžičku cukru. V další nádobě smíchejte jahodové pyré, citronovou šťávu, přidejte trochu ledu a vše slijte do vinné sklenice. Nakonec nalijte decilitr šampaňského nebo sektu. Skleničku vyšperkujte, třeba jahodami nakrájenými na polovinu. Růžovou planetu podávejte s krátkým brčkem. |
Alkoholické koktejly
Hot Daiquiri |
---|
Suroviny: 6 cl Havana Club Añejo 7 Años, 1,5 cl limetkové šťávy, lžička cukru, 1 cayennská chilli paprička a tlučený led |
Postup: K přípravě toho jedinečného nápoje budeme potřebovat shaker, do kterého nalijeme 6 cl Havana Club Añejo 7 Años, 1,5 cl limetkové šťávy, přidáme lžičku cukru, 1 cayennskou chilli papričku a tlučený led. Vše dobře promícháme a přes sítko nalijeme do sklenky na Daiquiri. |
Koktejl Mamie Taylor |
---|
Suroviny: 4 – 6 cl Ballantine’s Finest, 1 cl limetové šťávy, 10 cl zázvorové limonády, ½ - 1 cl zázvorového piva (není podmínkou, ale pomůže), 1 – 3 ks tenkých plátků čerstvého oloupaného zázvoru |
Postup: Do tumbleru (sklenka bez nožky, obsah kolem 25 cl) vložte led až po okraj. Dávkujte vše kromě zázvorového piva a promíchejte. Přidejte případně zázvorové pivo a ozdobte několika plátky čerstvého zázvoru. |
Beton s okurkou |
---|
Suroviny: 40 ml Becherovky, 100 ml toniku, kousek salátové okurky |
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku a doplňte tonikem, na závěr vložte kousek salátové okurky. |
Apple Sling |
---|
Suroviny: 40 ml Becherovky, 40 ml jablečného džusu, 40 ml toniku, plátky čerstvého jablka |
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku, jablečný džus (mošt) a tonik, na závěr ozdobte plátky čerstvého jablka. |
Suntonic |
---|
Suroviny: 4 cl Metaxy 5*, 1dcl toniku, plátek pomeranče |
Postup: Do skleničky nalijeme Metaxu, dáme led, dolijeme tonikem a přidáme kousky pomeranče. |
Royal Oporto rosé aneb růžové porto |
---|
Suroviny: 6 cl portského, 12 cl toniku, máta, led |
Postup: Servíruje se do velké vinné sklenice na kostky ledu. Smíchejte s tonikem a doplňte o lístky čerstvé máty. |
Malinové Mojito |
---|
Suroviny: 4 cl Bacardi Razz, ½ - 1 limety, 5 ks malin, 1 – 2 stonky máty, 2 lžičky třtinového cukru, soda, led / ledová tříšť |
Postup: Do vysoké sklenice vložíme nakrájenou limetu, maliny a přidáme třtinový cukr. Vše důkladně podrtíme a poté přidáme mátu, kterou předtím tlesknutím v dlani takzvaně probudíme. Nakonec přidáme Bacardi Razz a led nebo ledovou tříšť. Dolijeme sodou a lehce vše promícháme. Vložíme 2 brčka a podáváme. |
London Breeze |
---|
Suroviny: 4 cl Beefeater ginu, 4 cl grapefruitového džusu, 6 cl brusinkového džusu, ⅛ ks segmentu limety |
Postup: Tumbler o obsahu kolem 25 cl naplňte kostkami ledu. Přidejte všechny přísady a nad nápojem stiskněte limetu a vhoďte ji do dovnitř. Promíchejte… a vychutnejte si drink! |
Martini Royale |
---|
Suroviny: 5 cl Martini Prosecco, 5 cl Martini Rosato, led, plátek pomeranče na ozdobu |
Postup: Do větší sklenice na víno vložte led, nalijte 5 cl Martini Prosecco a 5 cl Martini Rosato, poté promíchejte. Pro dokonalé sladění chutí obou ingrediencí je nutné dodržet popsané pořadí. Vermut je totiž těžší než sekt – proto je vhodné přidávat jej jako poslední. Na závěr dozdobte plátkem pomeranče. |
Black Velvet |
---|
Postup: Do sektové sklenky nalijte černé pivo a opatrně dolijte dobře vychlazeným sektem. |
The Georgian |
---|
Suroviny: 5 cl Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, 3 cl broskvového likéru, 8 cl Spritu, 3 lístky máty |
Postup: V shakeru utřeme mátu a broskvový likér. Přidáme whiskey a důkladně promícháme s ledem. Do sklenice typu Long dáme drcený led a pomocí double strain nalijeme základ koktejlu. Dolijeme Spritem a servírujeme s lístky máty. |
Bellini |
---|
Suroviny: 1 ks čerstvé vyzrálé oloupané broskve, Bohemia Sekt demi sec nebo Bohemia Sekt brut |
Postup: V elektrickém nožovém mixéru rozmixujte broskev na hladkou kaši, nalijte do sektové sklenky a dolijte až po okraj sektem Bohemia Sekt demi sec nebo brut. Ozdobte dílkem broskve. |