Hlavní obsah

Co o ženách prozradí způsob, jakým nosí kabelku

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabelky jsou nepostradatelnou součástí života snad každé ženy. Nejenže působí jako designový doplněk, jsou také důležitým "úkrytem" pro každodenní potřebnosti. Navíc dokážou o ženě i něco prozradit. Styl kabelky naznačí ženin vkus, způsob, jakým ji nosí, pak některé vlastnosti či rysy osobnosti.

Foto: Profimedia.cz

Styl nošení kabelky prý o ženě ledacos napoví.

Článek

Povahové vlastnosti, rysy, nebo dokonce i zlozvyky člověka se dají zjistit mnoha způsoby. Nejvíce o daném jedinci zjistíme přímým kontaktem, mnohé se dá ale také vyčíst z řeči těla, jak sedíme či gestikulujeme.

Pokud se zaměříme pouze na ženy, dá se o nich něco málo zjistit i ze způsobu, jakým drží či nosí svou kabelku, poukazuje na zajímavé zjištění odbornice na řeč těla Patti Woodová. Firma Refinery29, která se specializuje nejen na módní trendy, proto zadala studii, která se měla zaměřit právě na styl nošení kabelek či dámských tašek.

Server Daily Mail přinesl stručný přehled "nosících" stylů a jejich význam.

Více tašek či kabelek

Někdo to může označit jako praktické. Mít s sebou několik tašek či kabelek různých velikostí a stylů, díky kterým může žena využít zrovna tu, která se v danou chvíli zrovna nejvíce hodí.

"Taková žena ale už na první pohled působí unavená, vyčerpaná a ve spěchu. Čím více kabelek má, o to více může působit jako dáma, která rozhodně nemá času nazbyt a žije tak trochu v chaosu," vysvětluje Woodová.

Zavěšená na ruce

Jsou ženy, které rády nosí kabelku jen tak volně zavěšenou na předloktí. Podle odbornice na řeč těla tím chtějí dát dámy na odiv především svůj majetek, aby ho všichni viděli. Také tím svým způsobem demonstrují okolí svůj pocit nadřazenosti. Tento styl nošení kabelek je typický u mnohých celebrit.

Foto: Profimedia.cz

Zavěšení přes ruku

Držení obouruč před tělem

Držení malé kabelky obouruč pevně před tělem podle Woodové napovídá, že žena zaujímá obranný postoj. Naznačuje to její ostych nebo snahu bránit se před okolím.

Ležérně v náručí 

Při tomto stylu nošení je jedno, zda má kabelka klasické ucho na držení nebo popruh přes rameno. Ženy v tomto případě nosí kabelku jednoduše v náručí (často ji drží jednou rukou), nestarají se ani tak o to, jaká kabelka je vzhledově, hlavně že je praktická. Takové ženy jdou rovnou za svým cílem.

Přes rameno (dlouhý popruh)

Jednoduchý styl, jak kabelku "obléci" jako součást oděvu a vyrazit. Dlouhý popruh ale poukazuje na nedostatek opatrnosti. "Jasně to říká, nemám kontrolu nad svým 'světem'," dodává odbornice na řeč těla.

Přes rameno (krátký popruh) 

Tento způsob naopak vypovídá, především pokud žena při nošení ještě kabelku přidržuje za popruh, že se jedná o ženu, která si je jista určitých rizik, a dává tak najevo, že má situaci stále pod kontrolou.

Nošení "přes hlavu"

Byť je to pohodlné, nemusí to vždy působit elegantně. Převážně mladší dívky často praktikují nošení kabelky, kdy mají delší popruh přehozený přes hlavu na druhé rameno. I když jsou takové dívky či dámy elegantně oblečené, takové nošení působí poměrně nevhodně, až "trapně". Dávají tím podle odbornice najevo svůj laxnější přístup k různým věcem.

Foto: Profimedia.cz

Styl nošení kabelky přes hlavu je podle odbornice možná pohodlný, působí ale poměrně levně.

Styl aktovka

Někdy je prostě jednoduší místo věčného přehazování přes rameno vzít kabelku za ucho a nést ji jako aktovku. "Takový styl nošení je typičtější pro ženy podnikatelky, které také nosí většinou ve větších taškách i více potřebných věcí. Starají se méně o vzhled a styl kabelky jako takový a více o praktičtější věci," dodává Woodová.

Reklama

Související témata:

Související články

I muži rádi nosí kabelky

Že se ženy inspirují pánským šatníkem, je věc známá. Nosí kalhoty, košile, kravaty, nebo vestičky a holí se. I když ne zrovna vousy. I muži se ale inspirují...

Výběr článků

Načítám