Hlavní obsah

Konec přeplněných botníků, místo ušetří obuv s vyměnitelnými podpatky

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy a boty patří nerozlučně k sobě. Pro některé je elegantní obuv jen potřebným doplňkem, pro mnohé další nepostradatelnou výbavou, nad jejímž výběrem tráví hodiny času. Leckteré dámy tak mají botník plnější než klasickou šatní skříň. Hledání místa na nový módní pár bot, případně hledání ideální obuvi, by ale už do budoucna nemělo být takovým problémem. Na světě jsou totiž boty s vyměnitelnými podpatky.

Foto: Profimedia.cz

Vyměnitelné podpatky nabídnou i při malém množství bot mnoho barevných i "výškových" variací.

Článek

Dámy, které alespoň trochu dbají na módu a styl, jistě vědí, že nesprávným výběrem obuvi mohou například večerní róbu zcela zkazit a výsledný efekt nebude líbivý. Je proto zcela logické, že k danému množství šatstva je potřeba mít v botníku i tomu odpovídající počet bot. Někdy i více, raději pro jistotu.

Foto: Profimedia.cz

S tím ale vyvstává "nepatrný" problém. I když nemá žena starosti s financemi a nemusí se tedy omezovat pouze na vskutku potřebné obutí, brzy i tak nastane po nějaké době "zádrhel", kam všechny botky uskladnit.

Nehledě na to, že některé nejnovější trendy dámy jednoduše "musí mít", i bez ohledu na jejich aktuální potřebnost.

Foto: Profimedia.cz

Sandály, plné boty, nebo elegantní lodičky - žádné omezení zde neplatí.

Tyto problémy už jsou ale minulostí. V módní branži se objevila designérka Tanya Heathová, která přinesla do oboru obuvnictví doslova revoluci. Navrhla obuv s vyměnitelnými podpatky.

Jedny boty na více způsobů

Nezvyklý nápad byl výsledkem marného hledání stylové a zároveň pohodlné obuvi, kterou chtěla designérka nosit během dne. Po dlouhodobém neúspěšném pátrání dostala nápad - co kdyby šly jedny boty různě obměňovat?

Foto: Profimedia.cz

Stačí nasadit podpatek jiné barvy a hned je z nudného obutí nový módní trend.

K základnímu obutí proto začala navrhovat vyměnitelné podpatky, které nabízejí nejen různé barevné provedení, ale i odlišné výšky samotného podpatku, uvádí server Nationalpost.com. Už tak nebude problém, že si ženy nebudou moci vzít do práce své oblíbené boty jen proto, že mají příliš velký podpatek a po celodenním nošení by z nich příliš bolely nohy.

Foto: Profimedia.cz

Stačí si pořídit obutí s vyměnitelnými kramfleky a je vystaráno. Do práce stačí "nazout" pohodlný nižší podpatek, na večerní schůzku pak přijdou vhod podpatky vyšší. Výměna je také jednoduchá. V oblasti kramfleku je ukryto malé tlačítko, které po stisknutí uvolní stávající podpatek. Na jeho místo pak lze lehce nasunout nový.

Obuv tohoto typu je navíc vyráběna univerzálně. Bude-li si tedy někdo chtít koupit v budoucnu další nový pár, má již nyní jistotu, že i na něj budou pasovat stávající podpatky.

Reklama

Související témata:

Související články

I muži rádi nosí kabelky

Že se ženy inspirují pánským šatníkem, je věc známá. Nosí kalhoty, košile, kravaty, nebo vestičky a holí se. I když ne zrovna vousy. I muži se ale inspirují...

Nejhorší trapasy v líčení pro 21. století

Fleky od make-upu na bradě, černé odrosty peroxidových blondýn a nepřirozeně vyplněné rty, to vše jsou jedny z největších estetických prohřešků při zkrášlování...

Výběr článků

Načítám