Hlavní obsah

Míchané koktejly osvěží každou letní party

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doba dovolených vrcholí. Mnozí z nás se chystají pořádat zahradní či balkónovou party a my vám poradíme, jak si tento čas co nejlépe zpříjemnit.

Foto: Profimedia.cz

Míchané nápoje k létu jednoznačně patří.

Článek
Godlike
Suroviny: 4cl Metaxy 12*, 2cl hruškového likéru, 2cl citrónové šťávy, moučkový cukr
Postup: Vše dáme do shakeru, promícháme a pak nalijeme do sklenic s ledem.
Daiquirí
Suroviny: 4 cl Bacardi Superior Rum, 2 cl čerstvé šťávy z limetek, 2 lžičky bílého třtinového cukru, drcený led
Postup: Šejkr naplníme ledem, přidáme všechny ingredience. Následně důrazně protřepeme a celý obsah šejkru nalijeme do vychlazené koktejlové sklenice.
Suntonic
Suroviny: 4 cl Metaxy 5*, 1dcl tonik, plátek pomeranče
Postup: Do skleničky nalijeme Metaxu, dáme led, dolijeme tonikem a přidáme kousky pomeranče.
Black Apple
Suroviny: 4 cl Finlandia Blackcurrant, 8 cl jablečného džusu, led
Postup: Do sklenice vložíme led, přidáme suroviny a promícháme.
Martini Royale
Suroviny: 5 cl Martini Prosecco, 5 cl Martini Rosato, led, plátek pomeranče na ozdobu
Postup: Do větší sklenice na víno vložte led, nalijte 5 cl Martini Prosecco a 5 cl Martini Rosato, poté promíchejte. Pro dokonalé sladění chutí obou ingrediencí je nutné dodržet popsané pořadí. Vermut je totiž těžší než sekt – proto je vhodné přidávat jej jako poslední. Na závěr dozdobte plátkem pomeranče.
Black Velvet
Suroviny: 6 cl černého ležáku, Bohemia Sekt brut
Postup: Do sektové sklenky nalijte černé pivo a opatrně dolijte dobře vychlazeným sektem.
Bee – ginger
Suroviny: 4cl Beefeater ginu, 4cl grapefruitového džusu či fresh, 4cl brusinkového džusu, 1/8 limetky – vymačknout, zázvorová limonáda na dolití
Postup: Toto je drink “stavěný“, to znamená, že vše nalijeme do větší sklenice (obsah cca 30 cl), dolijeme limonádou, ozdobíme a podáváme hostovi. Důležité je mu říci, aby si nápoj promíchal, než jej bude pít, proto je dobré do něj přidat brčko a popřípadě míchátko nebo alespoň delší špejli. Lze připravit stejně tak chutnou nealkoholickou verzi, kdy pochopitelně nepoužijeme gin. Drink je lehce nahořklé chuti s příjemnou chutí zázvoru, kdo zázvor miluje, může si do drinku ještě přidat zázvor čerstvý nebo použít na dolití zázvorové pivo pro větší pikantnost. Jako ozdoba je ideální kousek grepové kůry a sušené brusinky.
Cuba Libre
Suroviny: 4 cl Cuban rumu Havana Club, 1 cl čerstvé limetové nebo citronové šťávy, 4cl sirupu Sodastream Cola, sodovka, řez limetky
Postup: Do sklenky typu long vložíme kostky ledu a přilijeme rum, čerstvou citronovou nebo limetovou šťávu. Připravíme si vlastní sodovku tak, že v přístroji Sodastream nasytíme čerstvou, chladnou vodu na maximum, a tu následně ochutíme sirupem Cola. Vymačkáme řez limetky a vhodíme dovnitř nápoje. Vložíme brčko a míchátko.
Zázvorové Mojito
Suroviny: 6 cl Havana Club Anejo Blanco, 2 lžičky třtinového cukru, citrónová šťáva, zázvorová limonáda, lístky máty peprné, ledová tříšť, čerstvý zázvor, čerstvá limeta
Postup: Do sklenice dáme limetu a mátu, pak třtinový cukr, zázvor a podrtíme. Sklenici naplníme ledem, přidáme rum a doplníme zázvorovou limonádou a citrónovou šťávou.
Paloma
Suroviny: 4 cl El Jimador Blanco, grapefruitový Kinley Tonic, čerstvá limetová šťáva
Postup: Vysokou sklenici naplníme po vrch ledem a nalijeme do ní 4 cl El Jimador 100 % Agave Blanco. Dolijeme grapefruitovým Kinley Tonicem a zakapeme čerstvou limetovou šťávou.
Bellini
Suroviny: 1 ks čerstvé vyzrálé oloupané broskve, Bohemia Sekt demi sec nebo Bohemia Sekt brut
Postup: V elektrickém nožovém mixéru rozmixujte broskev na hladkou kaši, nalijte do sektové sklenky a dolijte až po okraj sektem Bohemia Sekt demi sec nebo brut. Ozdobte dílkem broskve.
Beton s okurkou
Suroviny: 0,4 cl Becherovky Original, tonik, led, plátek salátové okurky
Postup: Do nižší sklenice plné ledu nalijte Becherovku a tonik a doplňte kouskem salátové okurky.
Red moon
Suroviny: 4 cl Becherovky Original, 10 cl rybízového džusu, soda, led plátek pomeranče
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku, rybízový džus a po okraj doplňte sodou. Na závěr ozdobte plátkem pomeranče.
Lesní ticho
Suroviny: Polosuchý moravský Cabernet Sauvignon rosé, borůvkový juice, led, perlivá voda
Postup: Do sklenice vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dáme několik borůvek.
Martini Green Light
Suroviny: 10 cl Martini Bianco, 15 cl Spritu, led, na ozdobu plátek limetky
Postup: Do sklenice typu long vložte led, přidejte Martini, sprite. Zlehka promíchejte dlouhou míchací lžící, ozdobte a podávejte.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám