Hlavní obsah

Za nejatraktivnější Češky jsou považovány černovlásky

Novinky, das

Najít si v dnešní době partnera není nic jednoduchého. Kvůli nedostatku času tak mnoho mladých lidí využívá k seznámení služeb internetových seznamek či nejrůznějších chatů. Podle průzkumu značky Head & Shoulders je při seznamování pro mladé lidi velmi důležitý vzhled. Za nejatraktivnější ženy jsou pak považovány černovlásky, nejžádanější muži jsou bruneti.

Foto: Profimedia.cz

Pro muže je na první schůzce nejdůležitější fyzický vzhled, pro ženy oči.

Článek

Průzkumu se zúčastnilo celkem 1125 lidí ve věku 18-35 let a odborníky především zajímaly partnerské vztahy, co v nich lidé hledají a jak moc je pro ně důležitý při seznamování vzhled protějšku.

Mladí čeští muži označili za nejdůležitější na první schůzce následující: fyzický vzhled (30 %), oči (17 %), obličej (16 %). Naopak pro ženy byly nejdůležitější oči (23 %), až pak následoval fyzický vzhled (21 %) a obličej (13 %).

Z průzkumu také vyplynulo, že muži upřednostňují ženy s dlouhými vlasy (53 %) a ženy naopak muže s krátkými vlasy (75 %). Nejžádanější barvou vlasů žen je černá, blond a hnědá, u mužů hnědá, černá a blond.

Neupravené vlasy vadí více než plešatost

Muži i ženy reagovali stejně na otázku, co považují za nejnevábnější jev na partnerových vlasech. Nejčastější společnou odpovědí byly nemyté a neupravené vlasy s lupy (78,7 % žen a 49,6 % mužů).

Podle výsledků ženy až tolik netrápí vypadávání vlasů u mužů nebo jejich částečná plešatost. Víc tento problém trápí samotné muže, kteří se do poslední chvíle snaží proces vypadávání zastavit, i když marně.

Reklama

Související témata:

Související články

Správné mytí vlasů je malá alchymie

Vlasy si myje každý - pokud je má - a každý také k péči o ně přistupuje jinak. Někdo si je myje denně, jiný obden, další zas jednou za týden. Neexistuje...

Co všechno může škodit vlasům

Mladá dívka, která přišla k dermatologovi, byla nešťastná. Začaly jí řídnout vlasy. Rozbory ukázaly, že příčinou jejích potíží bylo radikální vegetariánství...

Vážnou nemoc prozradí vlasy, oči i kůže

Vlasy jsou vizitkou každého z nás, dotvářejí naši osobnost. Jejich barvou či střihem vyjadřujeme okolí naše postoje a pocity. Vlasy nám ale mohou v mnoha...

Výběr článků

Načítám