Hlavní obsah

Zlínský festival letos děti láká na poznávání a objevování světa po vzoru Hanzelky a Zikmunda

Novinky, das

Již v pátek 24. května ožije město Zlín festivalem filmů pro děti a mládež, který letos nabídne přes 280 snímků z 51 zemí světa a celou řadu doprovodných akcí, které si užijí nejen děti, ale i jejich dospělácký doprovod. Jde o největší projekt svého druhu na světě a je opravdu na co se těšit.

Foto: archív festivalu

Výstava filmových klapek je jedním z doprovodných programů Zlínského filmového festivalu.

Článek

Tématem letošního 59. ročníku je Objevuj a poznávej. Organizátoři festivalu se nechali inspirovat stými narozeninami legendárního cestovatele Miroslava Zikmunda, který ve Zlíně více jak 50 let žije a zároveň také spolu s Jiřím Hanzelkou začínal svou filmařskou kariéru ve zdejších filmových ateliérech.

Návštěvníci se tak budou moci těšit nejen na filmy s cestovatelskou tématikou, ale také na nejrůznější výstavy, workshopy, besedy, kterých se zúčastní významní cestovatelé, popularizátoři cestování a dobrodruhové.

Pozvání do Zlína přijali například lovec žraloků Steve Lichtag, Mnislav Atapana Zelený, dobrodruh se žlutým trabantem Dan Přibáň, Petr Horký a řada dalších.

Cestovatelské téma se objevuje i v doprovodných aktivitách pro děti. Prostřednictvím populárně naučného programu „Po stopách Hanzelky a Zikmunda“ jim organizátoři neotřelou formou přiblíží zajímavá místa z jejich cest.

Na festivalu bude mít také světovou premiéru celovečerní film TvMiniUni: Zloděj otázek, kombinující prvky animovaného, loutkového a hraného filmu, který zčásti vznikal i ve Zlíně a má skvělé obsazení. Uvidíte v něm Báru Polákovou, Pavla Lišku či Miroslava Krobota.

Již tradičně ale děti čekají i zajímavé workshopy, kde se budou moci naučit základům animace, ale i fotografování.

Na červeném koberci se pak v průběhu festivalu objeví oblíbení herci jako Aňa Geislerová, Jan Hrušínský, Josef Dvořák, Stanislav Majer, Lenka Krobotová, Klára Issová, Maroš Kramár, Pavel Nový, Lukáš Pavlásek a celá řada dalších.

Mezi doprovodný program patří i koncerty kapel Mirai, Mandrage, Inekafe či charitativní Koncert naděje Michala Davida.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám