Hlavní obsah

Trend devadesátých let se promítl nejen v módě, dotkl se i intimního ochlupení

Trend devadesátých let je stále na vzestupu. Na výsluní se vracejí nejen kdysi módní výstřelky v čele s ledvinkami či úzkými slunečními brýlemi, ale i například hnědé konturovací tužky a modré stíny. Na tom by nebylo nic divného. Móda má neustále tendence sahat pro nápady do minulosti - zajímavostí ale je, že se návrat devadesátek dotkl i intimního ochlupení. Brazilskou depilaci tak předběhl přirozený vzhled.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

S počátkem nového tisíciletí získávala na popularitě takzvaná brazilská depilace, což je procedura, při které dochází k odstranění chloupků v intimní oblasti pomocí cukrové pasty nebo vosku. Nyní se ale zdá, že ženy opět začínají upřednostňovat přirozený vzhled.

To potvrzuje i gynekoložka Eden Frombergová z amerického New Yorku, která v posledních letech vypozorovala, že její pacientky čím dál tím častěji volí přirozený vzhled svých intimních partií. „Stále více žen si uvědomuje, že naše tělo nemusí být vizuálně dokonalé a vybízet k sexuálním hrátkám, jak tomu bylo v minulosti,” říká odbornice pro Daily Mail.

Její slova potvrzují i lékaři z londýnské kliniky DHI Global, kteří se specializují na transplantaci vlasů a chloupků. I oni zaznamenali vzrůstající počet žen, které žádají o obnovení pubických vláken po jejich odstranění pomocí laserové léčby.

Zvýšená touha žen po přirozeném pubickém ochlupení může být i reakcí na vyjádření několika známých celebrit, které ho propagují. Mezi ně patří například zpěvačka Lady Gaga, herečky Gwyneth Paltrowová, Emma Watsonová či Cameron Diazová, která dokonce tomuto tématu věnovala celou kapitolu ve své knize The Body Book, která vyšla již v roce 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám