Hlavní obsah

Benefiční den ve Velkém Rybníku bude pomáhat Filípkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátý ročník benefičních dnů na Velkém Rybníku na Karlovarsku pokračuje v pomoci postiženým dětem a jejich rodičům, kteří musejí vynakládat nemalé prostředky na léčbu, rehabilitace a pomůcky. Například Filípkovi Přibilovi osud do vínku nadělil nelehký životní úděl. Trpí sérií zdravotních komplikací.

Foto: archív rodiny Přibilových

Filípek Přibil

Článek

Filípek Přibil je od narození postižený syndromem růstové retardace, navíc u něj z důvodu atypického postavení hrtanu dochází k poruše polykání. Veškerou stravu může polykat pouze v tekuté podobě a má tak malý průchod hrtanu, že by ho i zrnko rýže zadusilo. Aby toho nebylo málo, má ještě několik genetických a metabolických postižení, která nejsou lékaři schopni identifikovat.

Filípkova rodina potřebuje finanční pomoc na nákup léčebných, zdravotních, vzdělávacích a učebních pomůcek, na pořízení autosedačky a speciálního kočárku, na úhradu nákladů s dojížděním na zdravotní prohlídky a na přístrojové vybavení na úpravu jídel.

Situaci v rodině také neulehčuje zdravotní stav tatínka, který je po dvou infarktech a je zařazen do transplantačního programu, jako čekatel na nové srdce. Je tedy v domácnosti a pobírá invalidní důchod.

Benefiční den

Ve Velkém Rybníku na Karlovarsku se dne 8. června 2019 bude konat již pátý ročník benefičního dne, který pořádá město Hroznětín a Sdružení obyvatel a uživatelů Velkého Rybníka a Ruprechtova, za účasti několika hudebních skupin a s velkým doprovodným programem (lanová dráha nad rybníkem, jízda ve člunu s hasiči, jízda na čtyřkolkách, dětské hřiště, charitativní aukce apod.).

Více informací k benefičnímu dni naleznete na stránce https://www.velkyrybnik-hroznetin.cz/.

Pomoci je možné přímo na benefiční akci v rámci dobrovolného vstupného a charitativní aukce, nebo je možné pomoc směrovat také na transparentní účet č. 35-5966470257/0100.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám