Hlavní obsah

Žena z Košic tvrdí, že jejího otce v Egyptě otrávili

Právo, Ivan Vilček, Bratislava
Bratislava

Dvaačtyřicetiletá obyvatelka východoslovenských Košic v těchto dnech upozornila na zvláštní okolnosti úmrtí svého 69letého otce v Egyptě. Podle oficiální verze se Ivan Petrík utopil. Při soudní pitvě byl ale v jeho těle nalezen metanol. Žena je přesvědčená, že jejího otce otrávili.

Foto: Profimedia.cz

Pláž u egyptského letoviska Hurghada. Ilustrační foto

Článek

Petrík byl v Egyptě podle serveru čas.sk ubytovaný v hotelu Bella Vista v letovisku v Hurghadě. Před návratem na Slovensko si ale ještě šel zaplavat do moře.

„Po dvaceti minutách nastal na pláži rozruch. Mého otce vytáhla z vody německá turistka, oživovali ho a pak přijela záchranka,“ uvedla jeho dcera. V nemocnici upadl do kómatu, ale po pěti dnech lékaři usoudili, že může absolvovat let na Slovensko. Při přistávání letadla zemřel. Podle úmrtního listu bylo příčinou smrti utopení.

Po měsíci však dceru kontaktovala slovenská policie s tím, že při pitvě objevili v těle jejího otce metanol. Žena je přesvědčená, že otce někdo otrávil. „Můj otec nepil, dal si možná sklenici vína nebo piva, ale v životě jsem ho neviděla opilého,“ říká Slávka. Tvrdí, že její otec byl mimořádně vitální a dobrý plavec.

Slovenská policie na základě soudní pitvy zahájila trestní řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám