Hlavní obsah

V Hurgadě útočili amatéři, řekl ministr

Egyptský ministr turistiky Hišam Zazu v sobotu řekl, že na hotel Bella Vista v Hurgadě útočili v pátek večer dva amatéři. Tři turisty pobodali. K útoku se žádná skupina nepřihlásila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sobotní ráno před hotelem Bella VistaVideo: Reuters

 
Článek

Zazu v sobotu místo navštívil a informoval se o okolnostech incidentu, který patrně zasadí další ránu egyptskému turistickému ruchu. Podle agentury AFP Zazu označil útočníky za amatéry.

„Použili nože. Kdyby někdo chtěl spáchat něco opravdu strašného, nepoužije jenom nože," citovaly agentury egyptského ministra.

Motiv není podle něj jasný. Jeden z útočníků, jednadvacetiletý mladík, byl zastřelen, druhý byl postřelen do nohou. Policie sdělila, že oba plánovali unést turisty. Objevily se i informace, že s sebou měli vlajku Islámského státu.

Švéda zranili na krku

Dva ozbrojenci večer pobodali tři zahraniční turisty. Zraněni byli dva Rakušané a jeden Švéd, jejich zranění jsou ale podle zdravotnických zdrojů lehká a stav všech tří je stabilní.

Nejmenovaný nemocniční zdroj podle agentury AP upřesnil, že při útoku byli zraněni rakouští manželé (oba 72 let) a sedmadvacetiletý Švéd Sammie Olovsson. Švédský muž byl po ošetření propuštěn z nemocnice, uvedla agentura APA s odvoláním na informace rakouského velvyslanectví v Káhiře.

Jeho otec agentuře řekl, že útok proběhl v době, kdy lidé v restauraci večeřeli.

V hotelu je šest Čechů

V hotelu Bella Vista v egyptské Hurgadě, který se v pátek stal cílem dvou útočníků, je ubytováno šest Čechů. Dva s cestovní kanceláří Exim Tours a čtyři přijeli s německou cestovní kanceláří.

Anketa

Byli jste někdy na dovolené v Egyptě?
ano, jednou
21,9 %
několikrát
32,1 %
ne
46 %
Celkem hlasovalo 2213 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám