Hlavní obsah

V Hongkongu střílela policie na demonstraci ostrými

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

Ostré náboje použila v pátek večer k rozehnání demonstrantů v Hongkongu policie. Uvedl to list South China Morning Post. Demonstrace se konají na devíti místech ve městě poté, co zemřel student, jenž spadl z parkovacího doku v době zásahu policie. Panuje podezření, že utíkal před policisty.

Foto: Thomas Peter, Reuters

V Hongkongu ošetřují člověka zasaženého pepřovým sprejem

Článek

Ostré náboje použila podle listu policie ve čtvrti Jau Ma Tei, kde byla oproti demonstrantům v menšině. Policejní zdroj pouze potvrdil, že jeden z policistů vystřelil do vzduchu, když byla skupina detektivů obklíčena studenty u křižovatky mezi Hamilton Street a Nathan Road. Nikdo nebyl zraněn.

V Tsuen-wan použili policisté proti protestujícím slzný plyn.

V Hongkongu zemřel student zraněný při demonstracích

Svět

U místní univerzity studenti zdemolovali kavárnu Starbucks, pobočku Bank Of China a tři další kavárny.

Dvaadvacetiletý student Alex Chow zemřel v pátek ráno. Selhalo mu srdce. Od pondělí byl v kómatu. Před týdnem utrpěl vážná zranění hlavy po pádu z parkoviště ve čtvrti Tseung-kwan. V té době se k parkovacímu domu přibližovaly desítky policistů, kteří do něj vystřelovali granáty se slzným plynem.

Studenti kvůli smrti Chowa vyzvali ke konání dalších protestů o víkendu, uvedla stanice BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám