Hlavní obsah

Unesenou britskou dvojici důchodců propustili somálští piráti po 388 dnech

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mogadišu

Šťastně skončil dramatický příběh 57leté Rachel Chandlerové a jejího o tři roky staršího manžela Paula, které unesli před více než rokem somálští piráti, když se plavili na jachtě u Seychelských ostrovů. Byli propuštěni po 388 dnech, uvedl list Sunday Telegraph.

Článek

Nyní jsou pod ochranou místní vlády v Somálsku u etiopských hranic. Podle místního guvernéra Mophamedas Aneda Tiiceeyho jsou v bezpečí a dostali jídlo. Mohli se též umýt.

Podle listu je jasné, že bylo zaplaceno výkupné, i když britská vláda je dlouho odmítala zaplatit s tím, že nikdy únoscům neustupuje. Piráti proto opakovaně hrozili, že dvojici zabijí. Dokonce pár rozdělili a bili je.

Dvojici piráti unesli v noci z jejich jachty, kterou si koupili za peníze utržené z prodeje domu. V rukou pirátů, kteří se s nimi přesouvali z jednoho stanového tábora do jiného, značně strádali. Jedli špagety z konzervy nebo kozí maso. Letos zveřejněné snímky Chandlerové ukazovaly, že výrazně zhubla. Spekulovalo se, že je nemocná.

Byli neustále hlídáni, většinou ozbrojenými teenagery.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám