Hlavní obsah

Ukamenujte ji, než spustí epidemii, žádá duchovní za odhalená ňadra

Novinky, pst

Tuniský salafistický kazatel Alami Adel volá po uvalení karantény na 19letou Aminu a po jejím ukamenování. Dívka na Facebooku zveřejnila svou fotografii s odhaleným poprsím. Podle deníku AssabaNews se muslimský duchovní obává, že dívka spustí epidemii.

Foto: Femen

Dívka známá jen jako Amina je nyní v psychiatrické léčebně. Rodiče ji chtěli uchránit před útoky.

Článek

"Podle Alláhova zákona si zaslouží 80 až 100 ran, ale to, co spáchala, je mnohem horší. Zaslouží si být kamenována, protože to, co udělala, je epidemie," hrozí se Adel, který vede komisi na podporu ctnosti a prevence proti neřesti a dodává: "Ona je jako někdo, kdo trpí nakažlivou nemocí."

Mladá Amina se hlásí k feministickému hnutí a ke skupině Femen, která je známá především svými veřejnými protesty v Evropě, především na Ukrajině. Dívka na zveřejněném snímku kouří cigaretu a na odhalené hrudi má nápis: "Mé tělo patří mně."

Rodiče převezli Aminu do psychiatrické léčebny a snaží se ji tak ochránit před muslimskými radikály. Ostatně i podle platných zákonů může být v Tunisku tvrdě potrestána až dvěma lety vězení a pokutou ve výši od 60 do 600 dolarů.

Mezitím feministické organizace chtějí na 4. dubna připravit protesty na podporu Aminy. Petici žádající stíhání pro ty, kdo by Aminu pronásledovali za její čin, podepsalo údajně již 10 000 lidí.

Facebookovou stránku hnutí Femen minulý čtvrtek údajně napadli hackeři a nahradili jejich odvážné snímky a videa úryvky z Koránu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám