Hlavní obsah

U Maroka se potopila loď s migranty, přes 30 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rabat/Madrid

U marockého pobřeží Západní Sahary ztroskotala v pátek loď s migranty. Podle španělského deníku El País úřady evidují nejméně 32 mrtvých. Nevládní organizace Caminando Fronteras uvádí o deset obětí více. Neštěstí přežilo deset lidí.

Foto: Reuters

Záchranáři vytahují u Kanárských ostrovů tělo migranta. (ilustrační foto z jiného případu)

Článek

Loď se 40 nebo 50 osobami na palubě ztroskotala krátce po vyplutí, nedaleko marockého přístavu Dachla. Údajně ji převrátily vysoké vlny. Několik přeživších zachránili místní rybáři a převzala je marocká policie.

Loď zřejmě mířila na Kanárské ostrovy. Na takzvanou atlantickou trasu ze severozápadních břehů Afriky na Kanárské ostrovy se vypravuje v posledních měsících více osob. Za prvních sedm měsíců dorazilo na Kanárské ostrovy přes 7500 lidí, což je o 136 procent více než ve stejném období loňského roku, uvedly španělské úřady.

Letos se zdvojnásobil počet migrantů, kteří se utopili cestou do Evropy

Evropa

Cestu z Afriky na Kanárské ostrovy považují odborníci za velice nebezpečnou. Údaje o mrtvých se ale velice různí. Podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) na této migrační trase zahynulo v prvním pololetí letošního roku 251 lidí, organizace Caminando Fronteras uvádí za stejné období přes 2000 mrtvých.

Do Ceuty se dostalo rekordních 6000 migrantů, Španělsko nasadilo armádu

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám