Hlavní obsah

Trajekt na Filipínách šel ke dnu během půl hodiny, 171 lidí se pohřešuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při páteční nehodě trajektu v centrální části Filipín zemřelo nejméně 31 lidí, 171 se jich pohřešuje. Na lodi, která mířila do druhého největšího filipínského města Cebu, bylo asi 752 pasažérů a 118 členů posádky. Trajekt se srazil s nákladní lodí a začal se potápět. Celkem 629 lidí se podařilo zachránit. Pátrání bylo kvůli špatnému počasí přerušeno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Filipíny - záchrana lidí z trajektuVideo: Reuters

 
Článek

Neštěstí se stalo asi dva kilometry od pobřeží, když se trajekt blížil k molu, střetl se s nákladní lodí, která z města vyplouvala. Lodě se ve tmě zřejmě neviděly.

Foto: Bullit Marquez, ČTK/AP

Nákladní loď Sulpicio Express Siete má po srážce poškozenou příď.

Trajekt se začal potápět velmi rychle, posádka lidem rozdávala záchranné vesty a pasažéři skákali do moře. Podle svědků ale mnozí lidé zůstali uvnitř. Někteří spali a další byli ve tmě dezorientovaní. Trajekt Thomas Aquinas se podle agentury AFP potopil během 30 minut.

Foto: Erik De Castro, Reuters

Záchranáři na moři pátrají po obětech.

Nákladní loď má poškozenou příď, zůstala na místě a pomáhá se záchranou lidí.

Potápěči už se dostali k vraku a vyzvedli během soboty čtyři těla. „Určitě je tam víc těl, potápěči ale musí být opatrní, aby se nezapletli do lan, která tam všude jsou,” řekl Luis Tuason z filipínské pobřežní stráže.

Foto: Bullit Marquez, ČTK/AP

Při záchraně pomáhali i dobrovolníci. Na snímku je jeden z nich u poškozené nákladní lodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám