Hlavní obsah

Topolánek navštívil české vojáky v Afghánistánu

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁBUL
Aktualizováno

Premiér České republiky Mirek Topolánek navštívil v úterý české vojáky v Afghánistánu. Jeho cesta byla dlouho dopředu plánovaná, ale z bezpečnostních důvodů utajovaná. Novinkám to řekla mluvčí vlády Jana Bartošová. V rámci cesty udělil českým i americkým vojákům pamětní medaile.

Článek

Topolánek přijel za českými vojáky v rámci oslav 90.výročí založení Československa. Navštívil předsunutou jednotku v Kandaháru. V historii je to vůbec poprvé, co takto vysoce postavený český politik navštívil elitní vojáky v terénu.

Vojáci operují v nepřístupném terénu, kam je možné se dopravit pouze na koních. Tento způsob dopravy proto musel zvolit i premiér. Vojákům přivezl pamětní medaile Karla Kramáře. Ocenil české i americké vojáky v oblasti.

Vojáky v Afghánistánu navštívil Topolánek na otočku, večer se zúčastní slavnostního oceňování na Pražském hradě. Speciálem s ním zpět do Česka letí také nadporučík Tomáš Krampla, který bude jedním z vyznamenaných osobností.

Reklama

Výběr článků

Načítám