Hlavní obsah

Ředitel sirotčince surově bil děti i za to, že si pustily televizi

Káhira

Egyptská policie zadržela ředitele tamního sirotčince poté, co se na sociálních sítích objevil videozáznam, na kterém surově bije svěřené děti. Nahrávku pořídila jeho manželka, prý nemohla dál snášet mužovo násilí, uvedla egyptská média. Do případu se vložil i tamní prezident Abdal Fattáh Sísí, na jehož popud policie začala případ vyšetřovat.

BEZ KOMENTÁŘE: Ředitel egyptského sirotčince surově bil děti

 
Článek

Nahrávka ukazuje Usámu Muhammada Usmána, jak bije děti ve věku od čtyř do sedmi let dřevěnou tyčí a kope je. Některé bolestí pláčou.

Manželka ředitele káhirského sirotčince video pořídila před dvěma měsíci, uvedl státní deník al-Ahrám. Žena vypověděla, že mlátil nejen děti v sirotčinci, ale i ji a jejich vlastní potomky.

„Bil děti, proto jsem ho natočila a dala k dispozici on-line, abych ukázala, co dělá,“ citoval list autorku videa.

Výprask za otevření ledničky

Podle vyšetřovatelů šéf sirotčince děti trestal bitím například za to, že bez jeho dovolení pustily televizi nebo otevřely ledničku. Při výslechu uvedl, že jim chtěl dát lekci za to, že si hrály s elektrickými zařízeními, a že měl kvůli tomu obavy o jejich životy.

Byl obviněn z týrání třinácti dětí. Pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu tři roky vězení. Děti egyptské úřady přemístily do jiného sirotčince.

Zneužívání dětí v egyptských sirotčincích a v dětských domovech je podle BBC v Egyptě dobře zdokumentované, jen výjimečně o něm ale informují tamní média. Organizace na ochranu dětí uvádějí, že péči o sirotky komplikuje hlavně nedostatek financí a špatně vyškolení zaměstnanci těchto zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám