Hlavní obsah

První úmrtí v důsledku koronaviru mimo Čínu. Muž zemřel na Filipínách

Filipíny oznámily první úmrtí v důsledku nového koronaviru mimo Čínu. Obětí je podle filipínského ministerstva zdravotnictví 44letý muž pocházející z čínského města Wu-chan, odkud se nový virus šíří, píše agentura AP.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Nákaza byla potvrzena také u mužovy 38leté partnerky, která pochází rovněž z Wu-chanu. Ta se v současnosti nachází v izolaci v nemocnici ve filipínském hlavním městě Manile. Podle agentury DPA oba přicestovali na Filipíny 21. ledna.

V Číně se již novým koronavirem označovaným 2019-nCoV, který mimo jiné vyvolává horečky či problémy s dýcháním, nakazilo více než 14 000 lidí a přes 300 lidí zemřelo. Mimo Čínu bylo podle agentury DPA zaznamenáno kolem 150 nakažených, až do dneška však nebylo hlášeno žádné úmrtí.

Epidemie infekce se již rozšířila do nejméně 25 zemí, které podnikají vlastní opatření proti dalšímu šíření nákazy a evakuují své občany z Číny. V Česku se nákaza dosud nepotvrdila.

Letadlo s Čechy míří z Wu-chanu do Francie

Domácí

Do České republiky by se mělo vrátit pět Čechů, kteří kvůli šíření nového koronaviru požádali o evakuaci z Číny. Češi dnes po 2:00 SEČ odletěli z Wu-chanu na palubě francouzského letadla do Evropy.

Reklama

Výběr článků

Načítám