Hlavní obsah

Při turbulencích se v dreamlineru zranili tři lidé, upadl i vnitřní panel okna

Dillí

Tři lidé se ve čtvrtek zranili, když Boeing 787 aerolinek Air India s imatrikulací VT-ANI letící z Armitsaru do Dillí vlétl do silných turbulencí. U sedadla 18-A upadl vnitřní průhledný panel okna a také se uvolnily některé kyslíkové masky, uvedl list India Times. Otřesy byly tak silné, že autopilot nemohl pracovat a řízení stroje s 236 cestujícími a šestičlennou posádkou musel převzít pilot.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V letadle vypadla při turbulencích vnitřní část oknaVideo: AP

 
Článek

„Turbulence na letu AI 462 byly takové, že cestující, který zřejmě nebyl připoután, narazil hlavou do stropu a zranil se. Další dva lidé utrpěli drobnější zranění. Vnitřní panel okna odpadl. Okénko neprasklo a nedošlo k dekompresi,“ uvedly aerolinky s tím, že cestující byli vystrašeni.

Po přistání byli všichni zranění převezeni do nemocnice. „Cestující, jehož hlava narazila do stropního panelu, šel na šití,“ řekl představitel aerolinek s tím, že muž mohl poté pokračovat v další cestě.

Škod však bylo více. Uvolnily se některé kyslíkové masky a panel nad sedačkou 12-U praskl. „To byly šíleně silné turbulence. Air India a Generální ředitelství civilní dopravy to zkoumají,“ řekl dále představitel aerolinek.

Turbulencím čelil letoun mezi desátou a patnáctou minutou letu, když stoupal z 2 400 metru do 6 300 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám