Hlavní obsah

Počet obětí tajfunu na Filipínách překročil tisíc, děsivá bilance se může zdvojnásobit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila

Bilance Tajfunu Bopha, který zasáhl Filipíny 4. prosince, podle BBC děsivě narůstá. V neděli národní úřad pro pomoc obětem katastrof oznámil, že mrtvých je již 1020. Může přitom dále narůst, protože nezvěstných je 850.

Foto: Erik De Castro, Reuters

Záchranáři pátrají o obětech pod vyvrácenými palmami

Článek

"Počet mrtvých stoupne," řekl v neděli velitel civilní obrany Benito Ramos agentuře AFP a dodal. "Včera jsme našli mnoho mrtvých pohřbených pod popadanými kmeny a troskami."

Nezvěstní jsou především rybáři, kteří vypluli lovit ke Sprattleovým ostrovům a cestou je zastihl tajfun. Naděje, že se dostali na některý z četných ostrůvků, se nenaplnila. Jejich těla však dosud nebyla objevena. [celá zpráva]

Čtrnáct dní po katastrofě se ukazuje, že varování, že jde o mimořádně nebezpečnou bouři, bylo oprávněné. [celá zpráva]

Přes 27 000 lidí stále zůstává v evakuačních střediscích, protože tajfun na následné sesuvy podmáčené půdy, které přišly po deštích, jež přinesla Bopha, zničili jejich domovy. Tisíce dalších skončili u příbuzných či přátel. Tajfun, který zpustošil chudé Mindanao, jim také zničil úrodu, na které jsou životně závislí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám