Hlavní obsah

Pistorius už dříve ve vzteku střílel, uvedla jeho bývalá přítelkyně

Pretoria

Bývalá přítelkyně jihoafrického handicapovaného atleta Oscara Pistoria Samatha Taylorová u soudu v Pretorii vypověděla, že viděla, jak obžalovaný jednou ve vzteku střílel. Uvedla to BBC.

Foto: Reuters

Oscar Pistorius u soudu

Článek

Taylorová před soudem svědčila, že střílel, když se naštval poté, co ho zastavila policejní hlídka kvůli překročení rychlosti. Policie Pistoria při kontrole navíc upozornila, že nemůže mít pistoli volně na sedačce.

Podle Taylorové pak Pistorius vystřelil z otevřeného střešního okna vozu a smál se u toho.

Dodala, že měl pořád u sebe pistoli, což však není v JAR nijak neobvyklé kvůli vysoké zločinnosti. Popsala, že se bál vetřelců a kdykoli, když v noci uslyšel podivný zvuk, chopil se zbraně. Podle Taylorové ji ale ve dvou případech, které zažila, vždy napřed vzbudil a ptal se jí, zda také hluk slyšela.

Uvedla však také, že snadno podléhal záchvatům vzteku. Když modelka popisovala dva rozchody s atletem, s nímž chodila od svých 17 let až do roku 2012, zhroutila se. Těžce se jí vypovídalo o tom, že věděla, že ji Pistorius nějakou dobu podváděl s Reevou Steenkampovou.

Pistorius zastřelil Steenkampovou loni 14. února ve svém domě. Tvrdí, že šlo o nešťastnou náhodu. Obžaloba se snaží dokázat, že to byla úkladná vražda.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám