Hlavní obsah

Pistorius před střelbou telefonoval své bývalé lásce, soud to neřešil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria

Souzený Oscar Pistorius hovořil jen pár hodin předtím, než zastřelil svou přítelkyni Reevu Steenkampovou, se svou bývalou láskou Jennou Edkinsovou. Uvádí se to v právě vydané knize Za dveřmi, kterou sepsal novinář z webu Eyewitness News Barry Bateman. Informují o ní listy The Independent a The Daily Telegraph.

Foto: Phill Magakoe, Reuters

Oscar Pistorius u soudu v Pretorii

Článek

Žaloba tento fakt nepoužila, protože o něm nevěděla. Pistorius sice volal ze svého telefonu, ale vyšetřovatelům se to nepodařilo zjistit.

Mobil, ze kterého volal, zmizel z místa činu, a když ho policie po dvou týdnech dostala zpět, historie hovorů byla vymazána stejně jako záznam komunikační aplikace WhatsApp. Až po roce se zjistilo, že byl mobil synchronizován s počítačem.

Číslo se navíc skrývalo za pseudonymem Babyshoes a Edkinsová je registrovala na jméno svého otce. V JAR je nutné každé číslo registrovat na jméno uživatele.

Hovor trval devět minut, ale není známo, o čem spolu mluvili. Edkinsová uváděla, že i po rozchodu zůstali přáteli. Spolu chodili pět let.

Zveřejnění rozhovoru vrhá další stín na jihoafrickou policii, která v případu podávala chabé výkony. Žaloba se o faktu dozvěděla až v závěru procesu a už s ním nepracovala, protože se obávala, že by ho soudkyně nepřijala.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Oscar Pistorius

Pistorius byl 12. září uznán vinným ze zabití a o den později poslán na 15 let do vězení, tento trest ale může být snížen nebo změněn ve veřejně prospěšné práce.

Reklama

Související témata:

Související články

Pistorius se na síti obrací k Bohu

Jihoafrický atlet Oscar Pistorius, obžalovaný za vraždu své přítelkyně Reevy Steenkampové, prolomil mlčení a umístil několik zpráv na sociální síť Twitter, kde...

Pistorius snoval síť lží, řekl žalobce

Závěrečnou řečí žalobce Gerrieho Nela pokračoval ve čtvrtek v Pretorii proces s handicapovaným jihoafrickým atletem Oscarem Pistoriem. Podle něj nemůže...

Výběr článků

Načítám