Hlavní obsah

Pětiletá holčička uvízla pod koly auta, kolemjdoucí ji včas zachránili

Novinky, Markéta Klánská
Wen-čou

Bezpečnostní kamery v čínském městě Wen-čou zachytily minulý pátek brzy ráno dramatickou scénu. Na záběrech bezpečnostní kamery v jedné z ulic je vidět, jak pětiletou holčičku přejelo auto. Naštěstí jí ale na pomoc přispěchalo hned několik lidí, kteří ji společně zachránili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Auto přejelo malou holčičku, kolemjdoucí ale včas zareagovaliVideo: Reuters

 
Článek

„Holčička seděla na zemi a trucovala. Zlobila se na matku, proto odmítla jít dál. Zpoza rohu ale vyjelo SUV, jehož řidič si dívky vůbec nevšiml. Přejel ji a dívka zůstala uvězněná pod autem. Její matka křičela,“ uvedla pro agenturu Reuters svědkyně nehody.

Dívka ale měla štěstí v neštěstí, kolemjdoucí se jí okamžitě snažili pomoct. Přiběhli k Hondě CRV, kterou společnými silami nadzvedli, a dívku vytáhli. Jakkoli vypadala nehoda děsivě, dívka neutrpěla žádná vážná zranění. Přesto byla okamžitě převezena do nemocnice.

Někdo cítí povinnost, jiný nezájem

„Zachránit to dítě byla priorita. Nezáleží na jeho věku, všichni by měli přispět svou troškou,“ řekl jeden z pomáhajících, 74letý Čchien, který cítil povinnost dívku zachránit.

Jako ostrý kontrast k jeho názoru ovšem působí otřesný případ z října letošního roku. Internet v té době obletělo šokující video z Číny, na kterém kolemjdoucí naprosto ignorovali přejeté dvouleté dítě. Tato tragická událost vyvolala v zemi otázky o úpadku mravů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám