Hlavní obsah

Pátrací tým nalezl druhou černou skříňku airbusu u Komor

Moroni

Pátrací týmy nalezly druhou černou skříňku jemenského Airbusu A310, který se 30. června zřítil u Komorských ostrovů a vyžádal si životy 152 osob. Oznámila to v sobotu agentura AFP.

Článek

"Druhý letový záznamník, a to zvukový, (Cockpit Voice Recorder, CVR) Airbusu A310 společnosti Yemenia byl nalezen a operace k jeho vyzdvižení byly zahájeny," sdělil šéf vyšetřovací komise Alí Abdú Muhammad.

Jde o zařízení, které v kokpitu letounu nahrává rozhovory. První záznamník byl lokalizován a poté vyzdvižen v pátek po týdenním pátrání vedeném francouzskou lodí specializující se na pátrání po černých skříňkách. Pátrání, které začalo 20. srpna, rovněž umožnilo nalézt části trosek letadla a těla šesti obětí.

Příčiny pádu letadla, které směřovalo z jemenské metropole Saná do Moroni na Komorských ostrovech, nejsou zatím známy. Stroj se zřítil krátce před přistáním. Let navazoval na spoj mezi Paříží a Saná a v letadle bylo hodně komorských občanů žijících ve Francii a Francouzů komorského původu. Nehodu přežila jen jedna dívka. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám