Hlavní obsah

Našla se další černá skříňka z havarovaného Boeingu

Jakarta

Indonéské ministerstvo dopravy ve středu podle agentury Reuters uvedlo, že byla nalezena černá skříňka se zvukovým záznamem z kokpitu dopravního letadla, které se 9. ledna zřítilo do Jávského moře. Nikdo z 62 lidí na palubě tehdy nehodu nepřežil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Našla se další černá skříňka z boeingu, který se zřítil do Jávského mořeVideo: Reuters

 
Článek

Části černé skříňky včetně obalu z 27 let starého Boeingu 737-500 objevili potápěči již po několika dnech od havárie. Pátráním po paměťové jednotce v mělkých, ale bahnitých vodách se silnými proudy nicméně strávili další zhruba tři měsíce. Není zatím jasné, zda je nahrávka v dobrém stavu.

Podle předběžného vyšetřování měl stroj mířící z Jakarty do města Pontianak v západní části ostrova Borneo nepravidelnost v chodu motoru, což vedlo k jeho prudkému vychýlení z dráhy. K tomuto závěru došli odborníci po prostudování dat z jiné černé skříňky vyzdvižené krátce po zřícení.

„Ahoj rodino, míříme domů,” napsala žena těsně před havárií. Boeing se roztříštil o moře

Svět

Letadlo aerolinií Sriwijaya Air se krátce po startu z Jakarty ztratilo z radarů. Indonéští záchranáři o několik hodin později nalezli v Jávském moři části lidských ostatků, trosky, i různé předměty včetně oblečení a osobních dokladů pasažérů.

Foto: Achmad Ibrahim, ČTK/AP

Části havarovaného stroje

Reklama

Výběr článků

Načítám