Hlavní obsah

Nalezené trosky ukazují na zmizelý boeing, nesou stopy po barvě

Sydney

Na dílech nalezených v oblasti východní Afriky byly objeveny stopy po barvě a symbolech ukazujících na to, že díly pocházejí z malajsijského Boeingu 777. Ve středu to uvedl Australský úřad pro dopravní bezpečnost (ATSB). Stroj zmizel před dvěma lety při přeletu z Kuala Lumpuru do Pekingu.

Foto: Blaine Gibson/Australian Transport Safety Bureau, Reuters

Kus dílu nalezeného v Mozambiku

Článek

„Rozměry, materiály i stavba obou částí odpovídají specifikacím letounu Boeing 777. Barva a stopy po malbě se na obou částech shodují s těmi, které používá společnost Malaysia Airlines. Jako takové vypadají obě části jako panely z letounu Boeing 777 společnosti Malaysia Airlines a téměř jistě pocházejí z letu MH370,“ ohlásili australští experti, kteří trosky zkoumali společně s kolegy z dalších zemí.

Analytici už minulý týden oznámili, že trosky zřejmě pocházejí ze zmizelého letounu. Zjištění podle nich posílilo původní domněnku, že se letadlo s 239 lidmi na palubě zřítilo v jižní části Indického oceánu. [celá zpráva]

Boeing zmizel z radarů v březnu předloňského roku. Není jasné, proč se vychýlil z kurzu a stočil se na jih.

Téměř metr dlouhý kovový díl letadla s nápisem "NO STEP" byl nalezen na počátku měsíce v Mozambiku. Už loni v červenci se na ostrově Réunion našel díl, který je podle vyšetřovatelů vztlakovou klapkou ze zmizelého letadla. Na díle se zachoval kód, který vypadá jako sériové číslo 676EB.

Související téma

Foto: Stringer, Reuters

Boeing 777 společnosti Malaysian Airlines nad Polskem, archivní snímek

Reklama

Výběr článků

Načítám