Hlavní obsah

V Atlantiku hoří loď plná vozů Porsche, Volkswagen, Lamborghini a Bentley

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény
Aktualizováno

V Atlantském oceánu už od středy hoří nákladní loď Felicity Ace plná luxusních vozů Porsche a Volkswagen. Dvaadvacetičlenná posádka se včas evakuovala, plameny se ale stále nedaří dostat pod kontrolu. Zatím není zřejmé, co požár způsobilo. Požár v pátek zachvátil také trajekt plující z Řecka do Itálie, na jehož palubě je 288 lidí.

Foto: AFP PHOTO/HANDOUT/FORCA AEREA PORTUGUESA, Profimedia.cz

Hořící loď Felicity Ace

Článek

Nákladní loď mířila z německého Emdenu do Davisvillu na Rhode Islandu v USA. V době vypuknutí požáru se nacházela poblíž portugalských Azorských ostrovů a tamní pobřežní hlídka tak pomáhala s evakuací.

Mluvčí společnosti Porsche uvedl, že na palubě je zhruba 1100 aut jejich značky. Volkswagenů je na lodi 3965. Na palubě by se měly nacházet také luxusní vozy Lamborghini či Bentley.

Foto: AFP PHOTO/HANDOUT/FORCA AEREA PORTUGUESA, Profimedia.cz

Evakuace posádky Felicity Ace

„Jsme v kontaktu s přepravní společností. Podrobnosti, v jakém stavu se auta nacházejí, ale nemáme,” uvedl zástupce ředitele společnosti Porsche v Severní Americe Angus Fitton.

„Právě mi volal prodejce. Moje auto unášejí vlny a zřejmě hoří někde uprostřed oceánu,” uvedl v Americe populární youtuber Matt Farah, jemuž měla loď dopravit Porsche 718 Spyder.

Foto: Mapy.cz

Místo události

Velitel portugalského námořnictva agentuře AP řekl, že kvůli velikosti lodi je nepravděpodobné, že se ji podaří odtáhnout do přístavu na Azorech. Není tak zřejmé, kde plavidlo skončí.

Hoří také v Jónském moři

Požár vypukl také na trajektu plujícím z Řecka do Itálie. Na palubě lodi je 288 lidí, uvedla podle agentury Reuters pobřežní stráž. Zatím nejsou hlášeni žádní zranění, na záchranné operaci se podílejí tři lidé pobřežní stráže.

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli požáru na trajektu u Řecka museli evakuovat téměř 300 lidíVideo: AP

Hořet začalo v době, kdy se trajekt nacházel v Jónském moři u pobřeží řeckého ostrova Korfu. Co oheň způsobilo, v tuto chvíli není jasné. „Kapitán lodi nařídil pasažérům evakuaci,” uvedla řecká pobřežní stráž.

Loď Euroferry Olympia plující pod italskou vlajkou mířila z řeckého města Igumenica do italského přístavu Brindisi. Cestuje na ní 237 pasažérů a 51 členů posádky, uvádí Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám