Hlavní obsah

Kvůli tajfunu Soulik v Číně evakuovali půl miliónu lidí

Čínské úřady preventivně evakuovaly půl miliónu lidí kvůli řádění tajfunu Soulik. Ten v sobotu zasáhl jihovýchodní pobřeží, a přestože zeslábl, postupuje dále do čínského vnitrozemí. V neděli o tom informovala agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tajfun Soulik v ČíněVideo: Reuters

 
Článek

Více než 500 000 lidí bylo vyzváno, aby preventivně opustilo své domovy v provinciích Fu-ťien a Čche-ťiang, které v sobotu ohrožoval tajfun doprovázený vichrem o rychlosti téměř 120 kilometrů v hodině.

Od soboty nicméně Soulik při postupu přes čínské území zeslábl nejdříve na tropickou bouři a v neděli časně ráno na tropickou níži. Meteorologové ale i přesto varují před silnými srážkami a větrem.

Foto: China Stringer Network, Reuters

Domy poškozené tajfunem Soulik

Na pomoc postiženým oblastem bylo mobilizováno na 5500 vojáků. Téměř 31 000 člunů vyhledalo útočiště v přístavech v regionu. Na některých místech na pobřeží narážely deset metrů vysoké vlny a hladiny řady řek kvůli hustým lijákům dosáhly kritické hranice. Celkem bylo v provinciích Fu-ťien a Čche-ťiang živlem poznamenáno na 800 000 obyvatel.

Foto: China Daily, Reuters

Voják pomáhá muži dostat se z dosahu vln rozbouřených tajfunem Soulik

Na Tchaj-wanu si předtím tajfun vyžádal dva mrtvé, jednoho pohřešovaného a 104 zraněných. Na 520 000 domácností v okolí metropole Tchaj-peje zůstalo bez proudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám