Hlavní obsah

KLDR vypálila dvě rakety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Severní Korea vypálila ve čtvrtek dvě rakety směrem do Východního moře, uvedl podle agentury Jonhap jihokorejský spojený štáb náčelníků (JCS). Typ vypálených střel však zatím není znám. Není ani jasné, jak vysoko a daleko dolétly.

Foto: KCNA, Reuters

Nové severokorejské mobilní odpalovací zařízení

Článek

„Střely byly vypáleny odpoledne z oblasti provincie Jižní Pchjongan,“ uvedl jihokorejský spojený štáb a dodal obligátní větu, že „ozbrojené síly monitorují situaci pro případ dalších startů a jsou připravené zareagovat“.

Jde už o dvanáctý test raket, který od léta provedla Severní Korea. Předchozí se uskutečnil 2. října, kdy byla vystřelena nová verze balistické rakety odpalované z ponorek Pukguksong-3.

KLDR odpálila balistickou raketu z ponorky

Svět

Pak ale Pchjongjang s testy ustal zřejmě kvůli otevírajícím se možnostem další schůzky severokorejského předsedy Kim Čong-una s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Přípravné rozhovory o jaderném odzbrojení KLDR v Stockholmu však selhaly. Podle Severní Koreje nebyli Američané připraveni k ústupkům. Korea pak pohrozila, že by mohla obnovit testy všech zbraní, i když sdělila, že to nemíní učinit hned.

KLDR pohrozila obnovením jaderných testů

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám