Hlavní obsah

Kim osobně dohlížel na cvičení dělostřelectva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Severokorejský předseda Kim Čong-un osobně dohlížel na pondělní cvičení dalekonosného dělostřelectva. Uvedla to severokorejská tisková kancelář KCNA s tím, že Kim navštívil armádní jednotky a prověřil schopnost severokorejský sil podniknout „náhlý protiútok“.

Foto: KCNA, Reuters

Cvičení severokorejského dělostřelectva

Článek

„Řídil další cvičení palby jednotek dalekonosného dělostřelectva Korejské lidové armády na frontě,“ uvedla KCNA s tím, že na Kimův rozkaz všichni dělostřelci vypálili naráz salvou a „zasáhli cíl s mimořádnou přesností“.

Kim dal najevo velkou spokojenost s výsledky cvičení a vyzval jednotky, aby pokračovaly v dalším posilování dělostřeleckého výcviku.

Jižní Korea v pondělí oznámila, že byly při manévrech odpáleny z raketometu u Sondoku také tři balistické rakety krátkého doletu. Uletěly 200 km a dosáhly výšky 50 km.

Severní Korea odpálila při cvičení tři rakety krátkého doletu

Svět

Severní Korea klade velký důraz na dalekonosné dělostřelectvo, protože by je mohla v případě konfliktu použít k ostřelování Soulu, který leží jen pár desítek km od hranice. Rychlý dělostřelecký úder, kdy by vypálily všechny hlavně, by způsobil velké škody jihokorejské metropoli, kde žije 23 milionů lidí, a vyžádal by si značný počet obětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám