Hlavní obsah

Kim Čong-un zakázal lidem nosit kožené kabáty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Vzít si na sebe v Severní Koreji černý kožený kabát je momentálně vstupenka do vězení. Vůdce Kim Čong-un totiž zakázal občanům nosit kožené kabáty, uvedlo Rádio Svobodná Asie. Vadí mu, že příliš mnoho Severokorejců kopírovalo jeho styl.

Foto: Profimedia.cz

Kim Čong-un a jeho černý kožený kabát

Článek

Diktátorův černý kožený plášť se totiž v zemi stal kultovním artiklem. Kožené kabáty byly původně vyhrazeny pouze elitě režimu, protože jen ti měli prostředky na jeho pořízení.

Když se ale do Severní Koreje dostala syntetická kůže, doslova se roztrhl pytel s napodobeninami Kim Čong-unova pláště. Prodávaly se téměř na všech severokorejských trzích a nosili je mladí muži po celé zemi. K velké nelibosti vůdce.

Severokorejské studenty čeká lágr za sledování Hry na oliheň, pašeráka zastřelí

Svět

Nakonec se Kim rozhodl k radikálnímu kroku, zakázal všem, kromě své maličkosti, nosit černé kožené kabáty. Rádio Svobodná Asie uvádí, že módní policie nyní hlídá ulice, aby zabavila kabáty prodejcům a všem občanům, kteří je nosí.

Na stížnosti reaguje argumentem, že nosit oblečení, které se nanejvýš podobá oblečení Kim Čon-una, je „špinavý trend“, který zpochybňuje jeho autoritu.

Kožený plášť nosila i diktátorova sestra Kim Jo Čong, která je považována za jeho pravou ruku. Pro Severokorejky proto platí stejný zákaz.

Reklama

Výběr článků

Načítám