Hlavní obsah

Kapitán potopeného trajektu Sewol dostal trest 36 let vězení

Aktualizováno

Devětašedesátiletý kapitán I Čun-sok, který 16. dubna velel trajektu Sewol převážejícímu přes 470 lidí, dostal u jihokorejského soudu za zavinění smrti 304 osob trest 36 let vězení. Za zabití z nedbalosti mu hrozil až trest smrti. O verdiktu informovala agentura Reuters.

Foto: News1/Korea Pool, Reuters

Stráž odvádí odsouzeného kapitána I Čun-soka.

Článek

I Čun-sok před soudem stanul společně se 14 členy posádky, jimž soud uložil tresty v délce až 20 let. Vinu kapitána a posádky zkoumal tříčlenný senát od června.

Všichni obžalovaní podle vyšetřovatelů předčasně opustili potápějící se loď a nepodnikli nic pro to, aby pomohli zachránit cestující.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Obžaloba tvrdila, že posádka si uvědomovala, v jak kritické situaci se plavidlo nachází, a také to, že všem cestujícím hrozí velké nebezpečí. Nepřipravila je ale na evakuaci, a tím je v podstatě odsoudila k smrti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Video dokazuje, že kapitán trajektu byl mezi prvními zachráněnýmiVideo: Reuters

Přetížený trajekt, který převážel přes 470 lidí, se potopil 16. dubna. Více než 320 pasažérů byli středoškoláci na školním výletě. Dodnes je pohřešováno devět lidí.

Prezidentka Pak Kun-hje se několikrát za neštěstí omluvila a bývalý premiér Čong Hong-wong kvůli nehodě rezignoval.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám