Hlavní obsah

Islamisté v Nigérii podřízli krk 44 lidem, dalším vypíchli oči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maidiguri
Aktualizováno

Při údajném útoku islámských radikálů na severovýchodě Nigérie zahynulo nejméně 44 vesničanů, útočníci jim podřezali krky a přeživším vypíchli oči. S odvoláním na představitele státního krizového úřadu o tom informovala agentura AP.

Foto: Tim Cocks, Reuters

Nigerijští vojáci

Článek

Situace v zemi je nestabilní. Na jaře byl vyhlášen výjimečný stav a armáda zahájila ofenzívu proti islámským radikálům ze sekty Boko Haram. K ochraně hranic a integrity země i k zajištění bezpečnosti nasadila tisíce příslušníků bezpečnostních sil.

Začátkem července pak islámští radikálové zaútočili na školu v Mamudu ve státě Yobe a povraždili 29 žáků a učitele. Podle svědků islamisté přijeli s kanystry benzínu a školu zapálili, přičemž někteří žáci uhořeli. Ty, kteří chtěli utéct, pak zastřelili.

Extrémisté z muslimské sekty Boko Haram, kteří usilují o islamizaci země a zavedení práva šaría, už zabili od roku 2010 při útocích a atentátech přes 1600 lidí, velmi často dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám